Spijkenisse versloeg zaterdag op sportpark Jaap Riedijk Deltasport met 3-1. Fotografie: Peter de Jong

Spijkenisse in aantrekkelijk duel langs Deltasport

Sport 232 keer gelezen

Spijkenisse – Spijkenisse heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de strijd omhoog in de hoofdklasse B. De ploeg van Peter Wubben trad aan tegen het Vlaardingse Deltasport, dat wordt getraind door Spijkenisser Ton Pattinama. Het werd 3-1 voor Spijkenisse, bij rust stond het 1-1.

De gasten uit Vlaardingen kwamen op sportpark Jaap Riedijk op voorsprong dankzij een treffer van Jimmy van der Vaart. Echter nog voor de thee was het Serghinio van Axel-Dongen die voor de gelijkmaker zorgde. Na de thee was het een gelijk opgaande strijd. Het was invaller Jazzy Adams die vervolgens voor de voorsprong van Spijkenisse zorgde in de laatste tien minuten. In de slotminuut was het opnieuw Serghinio van Axel-Dongen die voor de eindstand zorgde.

Leuk voor publiek
Ondanks het natte weer zetten de ploegen een aantrekkelijk duel neer voor het publiek. 'Het ging redelijk gelijk opgaand. Voor het publiek was het een aantrekkelijk duel. Die hebben over een weer kansen gezien. Die konden ontstaan omdat er ook veel fouten werden gemaakt. Het was voor ons een moeizame overwinning', meent Peter Wubben na afloop

Stand
Door de zege van Spijkenisse staat de ploeg op de vierde plaats in de hoofdklasse B. Het gat met nummer drie Rijnvogels is drie punten. Zaterdag is Spijkenisse vrij.