Een stralende Rico op het erepodium.
Een stralende Rico op het erepodium.

Goud voor Rico van Dorp

Sport 585 keer gelezen

Zaterdag heeft de in Spijkenisse wonende turner Rico van Dorp de eerste plaats behaald bij de districtwedstrijden in Alblasserdam.

Rico turnt sinds een jaar bij de Rozenburgse gymnastiekvereniging Excelsior. Samen met zijn medeturners probeerden zij zich bij deze wedstrijden  te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap turnen op 28 mei in Vught.

In de eerste ronde ging Rico de strijd aan met 15 andere deelnemers in zijn leeftijdscategorie.  Rico turnde een keurige wedstrijd en met een voorsprong van maar liefst vier punten op nr twee werd hij kampioen van Zuid Holland. Op vloer, sprong, rek en voltige behaalde hij het hoogste cijfer en op de brug en ringen was er slechts één turner die een hoger cijfer haalde.

Met deze wedstrijd heeft Rico zich gekwalificeerd voor het NK turnen.

Ook Stef Koster en de in Brielle wonende Lucas van Breugel wisten zich deze dag te plaatsen voor dit NK. Samen met de reeds eerder geplaatste turners Ivan Haas, Davey van der Elst en de eveneens in Spijkenisse wonende turner Paul van Wijngaarden gaan zij  met zijn zessen op 28 mei naar Vught om deel te nemen aan de Nederlands Kampioenschappen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant