Altijd een glimlach voor de klant. Foto: René Bakker.
Altijd een glimlach voor de klant. Foto: René Bakker.
ondernemer van de week

Verhage Vlinderveen

Actueel 859 keer gelezen

Spijkenisse - Ruim vijf jaar geleden ging de droom van Patrick en Dayenne in vervulling. Een eigen Verhage vestiging.

Het stel leerde elkaar 10 jaar geleden kennen bij Verhage. Dayenne werkte in de vestiging in Zwijndrecht, waar Patrick een milkshake kwam halen. Kort na deze kennismaking ging ook Patrick bij Verhage werken en wel bij de vestiging Prinsenplein. 'Tijdens mijn studietijd hielp ik in het studentencafé en toen werd het me duidelijk dat ik de horeca in wilde', vertelt Patrick. 'Ik heb diverse functies gehad, maar vanaf het moment dat ik bij Verhage ging werken, wist ik dat ik dit wilde doen. Het is alles ineen: contact met gasten, bediening maar ook het werk in de keuken.'

Na de brand
In 2010 kregen ze de kans om de vestiging op het Vlinderveen over te nemen, die na de brand herbouwd was. De vestiging zelf is al vanaf 1989 op het winkelcentrum aanwezig. Ze grepen de kans met beide handen aan en zijn vanaf oktober 2010 een bekend gezicht in de wijk. Zeker omdat ze ook actief zijn bij evenementen in Waterland, zoals Halloween. 'We doen veel op de achtergrond en willen dat ook blijven doen zolang het mogelijk is.'

Eetcafé
Dagelijks komen er rond de 300 klanten binnen voor een kopje koffie met een broodje, een patatje of een menuutje. 'We zijn steeds meer een eetcafé aan het worden en richten ons met de producten dan ook op dag gasten.' De menu's zijn dan ook een groot succes, of het nu om een hamburgermenu gaat, de saté of een schnitzelmenu. De klant gaat niet met een hongerig gevoel naar buiten; er ligt voldoende op het bord. Alles is vers bereid en uiteraard wordt er ook verantwoord gefrituurd. Dit houdt in dat het frituren in vloeibaar vet gebeurt, wat beter is voor de gezondheid. Producten worden daardoor minder vet en u hoeft zich dus niet schuldig te voelen bij het eten van een patatje, kroket etc. Het smaakt bovendien ook beter. Daarnaast is er bij ieder menu ook een plek ingeruimd voor rauwkost.

Menuutje vuurwerk
Patrick en Dayenne zijn vanuit zich zelf al milieubewust aan het werk, ook op het gebied van de afvalverwerking en toen de bewonersvereniging hen benaderde, ontstond er al snel een samenwerking tussen beide partijen en Reinis. Het menuutje vuurwerk na het ophalen van vuurwerkafval was geboren. 'Het is voor kinderen een trigger om hun troep op te ruimen.' De drukte van de dagen na het opruimen nemen ze voor lief. 'Dit jaar zijn er 426 zakken met vuurwerkafval opgehaald. Diezelfde dag was het dus enorm druk met kinderen die hun bon in kwamen leveren.'

Ontbijtservice
Soms heeft Patrick er een slapeloze nacht van als hem iets gevraagd wordt, maar op andere momenten ontstaat er spontaan een idee. Zo was hij aan het brainstormen met een medewerker over Valentijnsdag. 'Wat doen we met Valentijnsdag? Doen we nog iets speciaals in de zaak?' Het resultaat was het Valentijnsontbijt dat vorig jaar een groot succes was. Dit jaar was het iets rustiger, maar dat kan te maken hebben met het feit dat ze het iets later bekend gemaakt hebben.

Ook met Moederdag is het mogelijk om een ontbijt te laten bezorgen. 'Vorig jaar hebben we met vijf auto's 90 ontbijtjes rond gebracht.' Ook dit jaar kunt u weer een ontbijt bestellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant