Hekelingen stuntte zaterdag door te winnen van koploper FC Charlois. Fotografie: Peter de Jong
Hekelingen stuntte zaterdag door te winnen van koploper FC Charlois. Fotografie: Peter de Jong

Hekelingen weet te stunten tegen koploper

Sport 610 keer gelezen

Hekelingen – Hekelingen kwam zaterdag in actie voor de competitie tegen FC Charlois. De ploeg van oefenmeester Ad Reijtenbagh wist voor een stunt te zorgen en het treffen met de koploper uit de vierde klasse F te winnen. Het werd 2-1 voor Hekelingen , een stand die al bij rust was bereikt.

Alex Hordijk

Een vrije trap van Joey Wertz zorgde voor de eerste treffer van de middag. Toch lieten de Rotterdammers zich het kaas niet van de brood eten en scoorden vervolgens de gelijkmaker achter Wesley de Vos. Kort voor de thee was het Stefano Schefferlie die voor 2-1 zorgde. 'We hebben echt bijzonder veel kansen gekregen om te scoren. We prikken de bal er niet in. Dat is ons manco. Dan wordt het gelijk en zijn er opnieuw kansen. We winnen, maar het had ook 8-2 kunnen zijn', meent trainer Ad Reijtenbagh.

Mierlo stopt ermee
Bij de formatie uit Nissewaard ontbrak Ferry van Mierlo in het duel. De speler was geschorst en kon daarom niet meedoen. Ondanks dat de schorsing slechts één duel betrof, zal hij dit seizoen niet meer in actie komen in het eerste elftal van Hekelingen. Van Mierlo heeft besloten om ermee te stoppen. Net in het jaar dat hij na twee jaar blessureleed zijn voetbalschoenen weer had aangetrokken. 'Dat heeft een beetje te maken met de kloof in de groep tussen hen en mij. Ik ben 31 jaar en de oudste die daarop volgt is 23 jaar. Er is een andere mentaliteit, dat is mij denk ik erg tegen gevallen. De instellingen liggen ter ver uit elkaar', meent de speler die eerder ook al een seizoen voor Hekelingen uitkwam.

Ging weer kriebelen
Eigenlijk dacht Van Mierlo niet dat hij na zijn overstap naar NBSVV ooit nog de schoenen zou aantrekken. 'ik heb de afgelopen twee jaar niet meer gespeeld. Dat kwam doordat ik bij NBSVV de voorste kruisbanden had afgescheurd. Ik heb echter ook een zoontje en die voetbalt bij Hekelingen. Daardoor ging het eigenlijk weer kriebelen bij me. Ik ken de hoofdtrainer Ad Reijtenbagh nog uit mijn tijd dat ik bij Simonshaven speelde. Hij heeft me overgehaald om eigenlijk weer te beginnen', gaat Ferry van Mierlo verder. 'Ik had altijd geroepen dat als ik weer kon gaan spelen ik dat zeker weer bij NBSVV zou gaan doen. Dit kwam praktisch beter uit, anders had ik het allemaal niet kunnen combineren, meent de speler die in het dagelijks leven expediteur is in de Rotterdamse Haven.

Goede groep
Toch verwijt hij Hekelingen niets. Dat hij halverwege het seizoen stopt, ligt ook deels aan zichzelf. 'Ik vind dat mijn rentree niet zo gegaan is als dat ik wilde. Het verbaasde mij overigens dat nadat ik weer ben begonnen, dat ik zoveel speelde moet ik eerlijk zeggen. Daarnaast is het vooral het verschil aan instelling tussen mij en de groep', vervolgt Van Mierlo zijn verhaal. Over de groep heeft hij overigens ook veel lof. 'Er zit echt genoeg potentieel in dit elftal. Er zitten een heleboel jongens bij die over een aantal jaren veel verder kunnen komen dan Hekelingen. Je moet vergeten dat er hier veel is gebeurd. De gehele basis was weg en dat komt nu goed terug. Als deze jongens nog een aantal jaren bij elkaar blijven, dan komt er weer een echte basis en is het bij Hekelingen op de rit', meent de 31-jarige Spijkenisser die in zijn loopbaan naast twee seizoenen Hekelingen ook acht jaar voor Simonshaven, twee jaar voor NBSVV en twee jaar bij OVV uitkwam.

Mooie tijd
Ondanks diverse clubs was zijn tijd in Oostvoorne de mooiste tijd voor Ferry van Mierlo. 'Dat komt natuurlijk dat dit tweede klasse was en dat is het hoogste dat ik ooit heb gespeeld. Het was ook een leuk en goed team, dat speelt natuurlijk mee dan, zeker als het goed gaat', weet Ferry van Mierlo zich nog te herinneren. Ferry van Mierlo blijft de F-jes van Hekelingen trainen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant