Spijkenisse kwam tegen Sportlust '46 niet verder dan een gelijkspel. Foto's: Peter de Jong.
Spijkenisse kwam tegen Sportlust '46 niet verder dan een gelijkspel. Foto's: Peter de Jong.

Spijkenisse morst punten tegen Sportlust ‘46

Sport 268 keer gelezen

Spijkenisse - Kleintjes in nood maken rare sprongen en dat moest ook Spijkenisse ervaren met een 2-2 (0-1) gelijkspel tegen hekkensluiter Sportlust '46. Serginio van Axel-Dongen behoedde zijn team met een voltreffer in de extra tijd voor een nederlaag.

'We hadden nog kunnen verliezen ook', stelde trainer Peter Wubben. 'We hebben twee dure punten laten liggen, maar waarom de scheidsrechter de vrije trap van Felino Jardim heeft afgekeurd, blijft voor iedereen een raadsel. De grensrechter bleef maar praten over een nieuwe regel, had het over hinderlijk buitenspel, maar in een mêlee van spelers stond er niemand hinderlijk buitenspel, dus blijft het een vreemd verhaal.' Spijkenisse moest opboksen tegen een cordon aan verdedigers, maar kreeg toch nog enkele kansen. Doch Sportlust nam uit een counter met 0-1 de leiding. 'Daarna speelden we onrustig, hadden weliswaar een overwicht, maar de kansen werden niet benut.' Spijkenisse kwam in de tweede helft door een treffer van Sander Baragan op gelijke hoogte. Nadat een afstandschot via een verdediger achter Christian van Wijngen belandde, moest Spijkenisse weer in de achtervolging. Van Axel-Dongen voorkwam de nederlaag: 2-2. 'We staan er nog steeds goed voor, maar we moeten het vast zien te houden.' Bij Spijkenisse maakte Bart van Muyen zijn rentree. Spijkenisse speelt zaterdag op het sportpark Jaap Riedijk de Rijnmondderby tegen Deltasport.

Spijkenisse: Christian van Wijngen; Etienne Mariana, Bart van Muyen, Jeffrey Schenk (70. Daan Bourgonje), , Marco de Borst; Shane van den Engel (80. Samet Görer), Felino Jardim, Sander Baragan; Marvin van der Pluijm, Emir Jasarevic (60. Jazzy Adams), Serginio van Axel-Dongen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant