Afbeelding

Groei aantal parkeerders en bezoekers aan het winkelcentrum in Spijkenisse zet door

Gemeente 339 keer gelezen

Spijkenisse - De groei van het aantal mensen dat de auto in de parkeergarage parkeert als zij een bezoek brengen aan het winkelcentrum van Spijkenisse zet door, zo laat de gemeente weten. In 2015 was er in de garages een groei van 13,5 % ten opzichte van 2014. Het gebruik van de parkeerplaatsen op straat nam iets af met 3,9 %. In totaal kwamen ruim 9% meer bezoekers met de auto naar het centrum.

Maar niet alleen de parkeercijfers namen toe. Ook het aantal bezoekers aan het winkelcentrum steeg. Spijkenisse doet het hier beter dan de landelijke trend. Het winkelcentrum in het hart van Spijkenisse heeft in de tweede helft van 2015 7,9 % méér bezoek gehad dan dezelfde periode het jaar ervoor. Landelijk was er een daling van 2 %.

De parkeerduur op straat en in de garages is het hele jaar stabiel. In de parkeergarages parkeert men langer dan op straat.

De totaalopbrengst van het parkeren totaal in 2015 komt hiermee uit op € 2.547.000. Dit zijn de inkomsten van de parkeergarages en de inkomsten van het parkeren op straat.

De gemeente maakt echter geen winst op de parkeerexploitatie. De totale kosten voor het parkeren liggen een stuk hoger, denk bijvoorbeeld aan de afschrijving van de parkeergarages, de personeelskosten en  het onderhoud.

De gemeente heeft in november 2014 als pilot het tarief voor de bezoekers van het centrum in de parkeergarages flink verlaagd. Het parkeertarief in de garages is nu één euro voor een uur, waarbij men betaalt voor de tijd dat men daadwerkelijk parkeert. De gemeente heeft de pilot voorlopig verlengd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant