Sportschieten vraagt om concentratie en beheersing.
Sportschieten vraagt om concentratie en beheersing.

Snuffelen aan het sportschieten

Actueel 430 keer gelezen

Abbenbroek - Op dit moment vinden binnen Nissewaard de snuffellessen plaats. Zowel jongeren als ouderen kunnen bij verenigingen een paar keer snuffelen aan de activiteiten.

Een van de verenigingen die meedoet aan deze snuffellessen is Schietvereniging Diana in Abbenbroek.

Luchtschieten
Op dinsdagavond mag de jeugd tot 21 jaar kennis maken met het luchtschieten. Ietwat gespannen waren de jongeren de eerste avond wel, maar eenmaal op de baan verdween de spanning. Na uitleg van de instructeur over de luchtwapens en het schieten ermee, mocht er daadwerkelijk geschoten worden.

Concentratie en beheersing
SV Diana wil met de deelname aan de snuffellessen het sportschieten toegankelijk maken voor een zo breed mogelijk publiek. Schieten is namelijk niet eng, het is ontspannend. Het is een kwestie van concentratie en beheersing, zoals de vereniging zelf zegt. Niet iedere deelnemer aan de snuffellessen was even geconcentreerd, maar voor een eerste keer deden de meesten het niet slecht.

Nog twee keer mogen ze aan de schietsport proeven. Daarna kunnen ze lid worden. Het schieten gebeurt met verenigingswapens en zeker in het begin altijd onder begeleiding van een instructeur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant