De wielerequipe van PRC Delta is klaar voor het seizoen. Foto Chantal Niks.
De wielerequipe van PRC Delta is klaar voor het seizoen. Foto Chantal Niks.

PRC Delta staat weer in de steigers

Sport 194 keer gelezen

Rhoon- De wielervereniging PRC Delta/Lindeloof ziet de toekomst op het wielerpark Oostbroek aan het Wielrenpad in Spijkenisse weer zonnig in. Speaker John Vingerling mocht tijdens de teampresentatie afgelopen zaterdagavond bij sponsor Intratuin in Rhoon allereerst het nieuwe bestuur van de wielerclub aan het talrijk opgekomen publiek voorstellen. De kersverse voorzitter Hans Romers zal worden ondersteund door Peter de Vree (secretaris), Martin Stigter (penningmeester) en de bestuursleden Marleen Meerkerk, Richard Heijdra en Wouter Ketting.

Dan Rolandus

'Het bestuur is enthousiast en wil een commissie samenstellen om alle categorieën en gelederen binnen de club zo goed mogelijk te laten verlopen', geeft pr-vrouw Marleen Meerkerk hiermee aan dat er actie zal worden ondernomen om de wielerleden voor de club te behouden en wellicht te bewegen om bij PRC Delta terug te keren. 'Bij de jeugd loopt alles gestroomlijnd, worden er los van het fietsen leuke avonden, zoals als teamuitjes georganiseerd. Dit alles om de teambuilding te versterken. Voor wat betreft de groep amateurs/sportklasse/basisleden hebben we voordat de KNWU-wedstrijden en de criteriums beginnen de zondagochtendtraining, vertrekken we vanaf het parcours van PRC Delta. Daarnaast zal de ploeg trainingswedstrijden in de buurt gaan rijden, zoals bij De Coureur. Er zijn de laatste jaren teveel renners naar elders vertrokken, dus zullen we een andere weg in moeten slaan door meer aan de weg te timmeren. Het is zonde dat een bepaalde renner verwachtingen heeft bij een grotere ploeg een mooi programma te zullen rijden, maar vanwege het overschot aan renners uiteindelijk teleurgesteld wordt uit geselecteerd, buiten de ploeg valt. Het bestuur van PRC Delta wil er keihard voor werken om de renners van jong tot oud te bewegen dat zij weer met plezier naar de club zullen komen. We hebben een prachtig parcours waar meer mee gedaan zal moeten worden. Zo willen we vanaf april de dinsdagavondcompetitie (DEKO Bikesport competitie, DR) met een premiepotje nieuw leven inblazen. We willen weer dat de senioren, junioren en de nieuwelingen net als vroeger met plezier naar het parcours van PRC Delta komen. Dit alles willen we met z 'n allen en de hulp van de nodige sponsors goed van de grond krijgen. Kortom, het moet gewoon aantrekkelijker voor de renner worden. De renners klagen wel eens dat het parcours van PRC Delta te zwaar is, maar bewezen is dat renners op een wat zwaarder parcours beter presteren in de wedstrijden', aldus Marleen Meerkerk.

Klassiekers
Hoewel PRC Delta het al enkele jaren moet stellen zonder de groep elite/beloften, kan de club bogen over een grote groep renners in de amateurs/sportklasse, een groep ID-renners, junioren, nieuwelingen en een grote jeugdafdeling. Zo hebben de amateurs/sportklassers met renners als Kasper Schotte, Erik Meerkerk, Otto Schotte en Martin van Rij onder leiding van ploegleider Cor Trommels in het seizoen 2015 goed gepresteerd. Erik Meerkerk mocht als districtskampioen van Noord- en Zuid-Holland bij de veldrijders 50+ weer een trofee in zijn prijzenkast bijzetten. De Zuidlander won bij de 50-plussers op de weg criteriums in Amsterdam, Rozenburg en Middelharnis. Bij de amateurs/sportklasse schreef de in Schiedam woonachtige Hellevoeter Kasper Schotte naast enkele podiumplaatsen Zuidland en Abbenbroek op zijn naam, Norman Meerkerk uit Zuidland stond in Abbenbroek op het podium, Hellevoeter Otto Schotte in Rozenburg en Zuidlander Martin van Rij werd derde in Oostvoorne. Maar ook ID-renners als wereldkampioen Martijn Roest en Hellevoeter Martijn Stigter lieten zich weer gelden. 'We willen in het komende seizoen met een enthousiaste ploeg renners klassiekers in diverse disciplines gaan rijden, zoals de Ronde van Gelderland voor 40-plussers, de Noord-Beveland klassieker, de Omloop van de Hoeksche Waard, de Zeelandclassic, de Groeiklassieker het NK en de districtskampioenschappen. Het is nog onzeker of de Brabantklassiekers verreden zullen worden. Zij kampen met een begeleidingstekort en dat zal eerst moeten worden opgelost. Daarnaast zullen de renners van PRC Delta in diverse categorieën uitkomen in de criteriums met in de regio Rozenburg, Oostvoorne, Zuidland, Abbenbroek en Spijkenisse.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant