Shane van den Engel heeft het bij VV Spijkenisse naar zijn zin. Zaterdag won hij van ASWH. Fotografie: Peter de Jong
Shane van den Engel heeft het bij VV Spijkenisse naar zijn zin. Zaterdag won hij van ASWH. Fotografie: Peter de Jong

Shane van den Engel op zijn plek bij VV Spijkenisse

Sport 547 keer gelezen

Spijkenisse – Van kleins af aan is Shane van den Engel al kind aan huis bij VV Spijkenisse en hij heeft het nog altijd prima naar zijn zin. Zaterdag speelde de inwoner van Spijkenisse met zijn team nog het inhaalduel tegen ASWH. Dat duel werd door de Spijkenissers gewonnen met 2-1 (0-0).

Door Alex Hordijk

Bij rust hadden beide ploegen het net nog niet weten te vinden. De gasten uit Hendrik Ido Ambacht kwamen vervolgens op voorsprong dankzij een treffer van Robbert Olijfveld. Vervolgens was het Serginio van Axel-Dongen die met twee treffers de zege voor Spijkenisse veilig wist te stellen.

Start Hekelingen
Spijkenisse is niet de enige club waarvoor Shane van den Engel (24) uitkwam in zijn voetballeven. Dat startte in de jeugd bij VV Hekelingen. 'Ik begon bij Hekelingen, maar na twee jaar heb ik de overstap naar VV Spijkenisse gemaakt. Dat heb ik toen vier jaar gedaan en toen kon ik de overstap maken naar de jeugd opleiding van Feyenoord. Dat was natuurlijk een droom', meent Shane van den Engel.

Enkelblessure
Aan zijn periode bij de jeugd van de Eredivisieclub uit Rotterdam kwam vervolgens een einde. Zijn beslissing terug te gaan naar de amateurs werd ingegeven door een vervelende blessure. 'In de laatste twee jaar bij Feyenoord heb ik twee keer mijn enkelbanden gescheurd. Toen heb ik eigenlijk besloten dat ik voor een maatschappelijke carrière moest kiezen en het betaald voetbal uit mijn hoofd moest zeggen. Toen ben ik terug naar Spijkenisse gegaan en speel inmiddels vier jaar in de hoofdmacht met veel plezier', gaat Van den Engel verder.

Prima prestatie
Shane van den Engel vind dat zijn ploeg het uitstekend doet in de laatste twee seizoenen dat Spijkenisse weer op hoofdklasse niveau speelt. 'Vorig jaar om deze tijd stonden we er veel slechter voor. We hadden voor de winterstop elf punten en daarna 29. Als we dat nu weer doen dan zouden we helemaal bij de top horen. We hebben al 25 punten. Vorig jaar zaten we echt in een flow. We zijn nu veel meer ervaren geworden. Daardoor neemt de druk overigens wel toe. Ploegen houden rekening met ons.Toch spelen we nu heel erg anders dan vorig seizoen. We zagen het toen wel en nu is er echt de wil om te winnen. We gaan uit van onze eigen kwaliteiten', meldt de speler die de mentaliteit heeft om er altijd te zijn voor het team en hierdoor ook in oorspronkelijk vrije weken geen vakanties plant. 'Dat zit gewoon in mij. Zo zit ik in elkaar. Je moet er gewoon staan', aldus de student Bussiness IT management aan de Hogeschool Rotterdam.

Voorspelling
Vooraf wil hij over het duel met ASHW denk hij vooraf te kunnen winnen, maar over het seizoen en hoe dit gaat eindigen durft hij eigenlijk niet te voorspellen. 'Dat is echt lastig. Ik vind dat wij een team hebben dat bij de top 6 hoort en stiekem hoop je natuurlijk op een plek bij de beste vier. In deze competitie speel je tegen ploegen als Noordwijk en Quick Boys die er echt bovenuit steken. Daarna heb je vier ploegen, daar zijn wij er één van, die goed mee kunnen. Als we meekunnen voor die vier plaatsen achter de twee koplopers, dan mogen we tevreden zijn', gaat hij verder.

Contract verlengd
Tevreden is Shane van den Engel ook over zijn plek bij Spijkenisse. 'Het is hier altijd erg goed geregeld bij Spijkenisse. Dat vind ik zelf heel erg belangrijk. Ik heb onlangs mijn contract hier weer voor een seizoen daarom verlengt. Je kunt dus zeggen dat beide partijen tevreden zijn', zegt Shane van den Engel tot besluit. Zaterdag speelt hij met zijn ploeg tegen Sportlust '46 dat op de laatste plaats staat in de hoofdklasse.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant