Het sluiten van een brug symboliseerde de oplevering van de verbreding van de A15 in onze regio. Foto's: Aad van der Voorn
Het sluiten van een brug symboliseerde de oplevering van de verbreding van de A15 in onze regio. Foto's: Aad van der Voorn

Verbreding A15 Maasvlakte-Vaanplein opgeleverd

Verkeer 161 keer gelezen

In de afgelopen vijf jaar heeft Rijkswaterstaat het hele traject A15 Maasvlakte - Vaanplein aangepakt om de omliggende gemeenten en het havengebied Rotterdam op een veilige manier bereikbaar te houden. In totaal is er 85 km extra rijstrook bijgekomen, zijn viaducten en knooppunten aangepakt en is een nieuwe Botlekbrug gerealiseerd.

Nu de werkzaamheden aan de weg zijn afgerond, was het tijd voor een symbolische openingshandeling door minister Schultz van Haegen. Deze handeling verrichte zij in het RDM Congrescentrum waar genodigden eerst genoten van een voordracht van Prof.Dr. Herman Pleij die hen meenam naar de vroege Middeleeuwen. In die tijd ontstond de handelsgeest in onze regio en die handelsgeest is ook de reden voor de aanleg en verbreding van de A15. Immers, om goederen ergens te krijgen moet je wel de handelswegen in de buurt hebben. 

Na een kort vraaggesprek met de minister, wethouder Christel Mourik en Ronald Paul, de directeur van het Havenbedrijf Rotterdam was het tijd om symbolisch de verbrede A15 te openen. De minister deed dat door het laten zakken van een geopend brugdeel, waardoor de vrachtwagen die ervoor stond, zijn goederen kon afleveren. Helemaal vlekkeloos verliep het niet. De techniek liet de cartoonist en de minister even in de steek maar uiteindelijk kon de minister de brug sluiten en na een toast was het verbrede deel van de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein officieel opgeleverd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant