Ook wethouder Mijnans las voor aan peuters. Foto's: René Bakker.
Ook wethouder Mijnans las voor aan peuters. Foto's: René Bakker.

Wethouder Mijnans leest voor bij Kinderdagverblijf Waterwiebels

Actueel 181 keer gelezen

Spijkenisse – In het kader van de Nationale Voorleesdagen las 'de belangrijke meneer'  Jan Willem Mijnans voor uit een boekje van Amant. De groep van 38 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar luisterde aandachtig.

Zo was de wethouder aangekondigd: er komt een belangrijke meneer voorlezen. Het boekje met de titel 'mijn liefste vriendje' gaat over Anna met haar knuffeldier Konijn. De wethouder wist de meisjes en jongetjes te boeien door ze tijdens het voorlezen vragen te stellen. Om het verhaal nog boeiender te maken had de wethouders zelfs de knuffel van zijn dochter meegenomen die enthousiast werd gebruikt; er werd met de knuffel gespeeld en zelfs gedanst! De moraal van het verhaal; samen spelen is veel fijner dan alleen!

Voorlezen is één van de vele activiteiten van het Kinderdagverblijf 'Waterwiebels' in Waterland. Het is goed voor de ontwikkeling van de woordenschat én vergroot de kennis van de kinderen. De Nationale Voorleesdagen is een initiatief van de Stichting Lezen en in heel Nederland waren honderden Voorleesontbijten georganiseerd met bekende en onbekende Nederlanders. Met deze actie, alweer de 13e editie, hoopt de Stichting om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant