Hoe combineer je werk en mantelzorg?
Hoe combineer je werk en mantelzorg?

Extra ondersteuning mantelzorgers

Gemeente 1.229 keer gelezen

De gemeente Nissewaard gaat mantelzorgers extra ondersteunen. Het budget dat vorig jaar van het rijk voor het mantelzorgcompliment is overgekomen naar de gemeenten, gaat Nissewaard inzetten om de druk op mantelzorgers te verminderen. Daar is extra geld voor beschikbaar.

Ter voorbereiding op het nieuwe mantelzorgbeleid wilde het bestuur eerst weten waar de naar schatting15.000 mantelzorgers in Nissewaard het meest behoefte aan hadden. Daarover zijn met mantelzorgers en zorgverleners gesprekken gevoerd. Hieruit bleek dat mantelzorgers naast erkenning vooral ondersteuning willen bij hun activiteiten. Die wordt gegeven via het Steunpunt Mantelzorg, een samenwerking van stichting MEE, Stichting Welzijn Ouderen en stichting Service Bureau Ouderen.

Ook is er vraag naar extra handen of tijdelijk overnemen van dezorg.Daarom gaat in 2016 het project Respijtzorg van start. Als waardering wordt jaarlijks de Dag van de Mantelzorger georganiseerd en wordt de zorg die dag even overgenomen door anderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant