Zuidland speelde een slap duel met laagvlieger Prinsenland. Fotografie: Peter de Jong
Zuidland speelde een slap duel met laagvlieger Prinsenland. Fotografie: Peter de Jong

Zuidland krijgt weer back-up van tweede elftal

Sport 211 keer gelezen

Zuidland – Zaterdag heeft Zuidland de competitie hervat met een bloedeloos gelijkspel tegen Prinsenland. De ploeg van Adri van Tiggelen, die ook komend seizoen aan de kant staat bij de Slandenaren, kwam niet verder dan 0-0. Dat tegen een ploeg die notabene in de eerste competitie helft slecht één punt wist te behalen. Dat aantal werd zaterdag op Groot Nibbeland verdubbeld.

Door Alex Hordijk

Warm was Zuidland nog niet gedraaid in Spanje tijdens de winterstop. De ploeg moet het dit jaar stellen zonder backup van een tweede elftal, dat dit seizoen niet voor elkaar gebracht kon worden. Dat had onder meer te maken met het vertrek van een groot aantal spelers, kort voor het sluiten van de transfermarkt. Komend seizoen komt een aantal jongens weer terug en Jasper Poortvliet en René van Meurs willen het tweede team graag een herstart geven.

Terugkeer tweede elftal
"Ik vind dat erg belangrijk. Je mist dat nu toch. Als de jongens nu afvallen of terugkeren bij een blessure, moet dit in een elftal onder de 23. Die hebben we dit seizoen veel laten spelen in de diverse regio cups', meent voorzitter Dave Chong van de club. De preses heeft de leden van Zuidland overigens laten weten in te zijn voor een nieuwe termijn als voorzitter. De voorzitter zit op dit moment drie jaar op de plek.

John van Tiggelen vertrekt
Het ziet er naar uit dat het team voor het grootste deel komend seizoen bij elkaar blijft. Tot op heden heeft alleen John van Tiggelen, zoon van trainer Adri van Tiggelen, aangegeven lager te willen spelen. 'Ik word dit jaar 33 jaar en kan niet altijd meer meelopen. Je wordt toch ouder. Straks kan ik lekker op de fiets naar de club', meent John van Tiggelen. De komende week zal hij niet inzetbaar zijn voor Zuidland. Hij viel uit met een kuitblessure. "Het schoot er in toen ik naar achteren stapte. Het leek wel of ik werd neergeschoten. Ik zit voorlopig even in de lappenmand en mis in ieder geval het duel zaterdag met Rijsoord', is de verwachting van de aanvaller.

Spelersgroep intact
Bij Zuidland hoopt men dat de spelersgroep intact blijft. Naast Van Tiggelen lijkt ook Runell Martes te vertrekken naar derdeklasser Rijnmond Hoogvliet Sport. 'Ik geloof dat Runell nog twijfelt. Het is echter nog geen half juni want dan sluit de termijn voor overschrijvingen pas definitief. We krijgen dus weer een tweede elftal en ook een goede A-jeugd is belangrijk. Het eerste elftal zal uit ongeveer twintig man bestaan. Van de A-jeugd die het nu goed doet, zal je merken dat het niet direct doorstroomt. De komende twee jaar stromen die nog niet door, maar het is wel hoopvol', meent technisch bestuurslid Jaap van Sintmaartensdijk.

Duel slap
Het duel was erg slap zaterdag op Groot Nibbeland. De beste kansen waren eigenlijk voor de gasten uit Brabant. Beste kans voor Zuidland was aan het begin toen Van Tiggelen de lat raakte en Van der Steen vervolgens zijn kopbal zag worden verwerkt tot corner. Beste kans in de wedstrijd was voor Sven Damen die alleen op doelman Kevin de Kok af kon gaan, maar faalde voor de sluitpost van de Slandenaren. Daarna zakte het duel af naar een bedenkelijk niveau van twee kanten. Zaterdag is Rijsoord de tegenstander. Die ploeg staat op de tweede plaats. Dan moet er dus anders worden gespeeld.

Opstelling Zuidland:
Kevin de Kok, Robert Michilsen, Martijn Terlouw (83 John Ackon), Frank Molendijk, Roy van Vugt; Stephan Baaij, Runell Martes (67 Maurice Wolters), Leon van de Steen, Murat Gök, John van Tiggelen (67 Robin van Buuren) en Breuklin Almeida.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant