Lennart Mijnans, fotografie Peter de Jong
Lennart Mijnans, fotografie Peter de Jong

Volleybalsters Spivo hebben overlevingsmissie ingezet

Sport 494 keer gelezen

Spijkenisse- De volleybalsters van Spivo hebben na de verdienstelijke nederlaag tegen koploper WIK/Univé de opmars voor het behoudt van de derde divisie met een 3-1 (25-19, 26-24, 19-25, 25-19) overwinning tegen middenmoter Spirit weer hervat. 'Eén zwaluw brengt nog geen zomer, maar nadat we eerder al hadden gewonnen van Next Volley en het vertrouwen van het goede spel tegen WIK tegen Spirit hebben meegenomen, willen we nu doorpakken', liet coach Lennart Mijnans weten weer enig licht aan het einde van de tunnel gezien te hebben.

Dan Rolandus

'Het is een must de derde divisie te overleven om het team ook voor het volgende seizoen bij elkaar te houden', vreest Mijnans dat de ploeg bij degradatie uiteen zal vallen. 'Dat zou echt zonde zijn, want we hebben een jonge selectie waar veel potentie inzit,' De vrouwen van Spivo zetten in de eerste set in de volgepakte Den Oert meteen de toon door met veel servicedruk, rapende ballen, een goede passing en een prima afwerking de set binnen te halen. 'Het vele publiek zorgde voor een topsfeer en dat stimuleerde de meiden in hun daden. Het team voelde dit goed aan, want het speelde met veel beleving en hartstocht. Als je de aanmoedigingen dan ook kan terugbetalen met een overwinning, dan is dat top. We hebben in de tweede set weliswaar een beetje geluk gehad, kwamen van een flinke achterstand helemaal terug en vlogen er op en erover. Dat beetje geluk, was mooi meegenomen en daar was niemand rauwig om, wetende dat wij in de eerdere wedstrijden aan het kortste eind trokken. Nadat we de derde set hadden verloren, werd het toch weer spannend, maar we trokken de laatste set met goed spel weer naar ons toe.' 'Kijk we hebben nog niets, staan nog op de fatale plaats met een forse achterstand op ODI. We spelen zaterdag in Middelbeers de cruciale confrontatie tegen ODI. We staan elfde, kunnen van iedere middenmoter winnen, winnen van de nummer vier en de nummer zes, maar zaterdag is het twee voor twaalf, dan moeten we winnen. Verliezen we met 3-1, dan gaat het wel héél erg lastig worden, maar winnen we met 3-1 dan geeft dat vertrouwen dat we het gaan redden. Deze ploeg heeft in elk geval de wil om te willen winnen.' Lennart Mijnans ziet het zeker niet somber in voor Spivo. 'Het volleybal leeft nog altijd bij de club, misschien wat minder bij de mannen, maar bij de vrouwen hebben we niet klagen. Spivo heeft altijd een goede aantrekkingskracht bij de jeugd gehad en dat is nog zo. We hebben goede trainers, dus blijven we een club met perspectief. Bovendien hebben we sinds kort een samenwerkingsverband met de jongensafdelingen van Spivo en VVG-Hollemare uit Geervliet en Zwartewaal.'

Mannenwinst
De volleyballers van Spivo hebben in Tilburg een boeiende wedstrijd tegen Volley Tilburg 2 afgesloten met een 2-3 (20-25, 20-25, 25-20, 25-23, 13-15) overwinning. De Spijkenissers hebben zich daarmee uitstekend weten te handhaven in de zeer brede middenmoot. Spivo kwam in Tilburg uit met een minimale bezetting van zeven spelers. Christiaan Putter zal dit seizoen met een flinke schouderblessure wellicht niet meer in actie komen en Michiel Ruygrok en Michael Herrewijn ontbraken ook bij Spivo. 'De ploeg heeft met een hoge servicedruk, een goede passing, een dito blokkage en een goed scoringsvermogen een goede wedstrijd gespeeld. We zijn geconcentreerd blijven spelen en hebben geen onnodige fouten gemaakt. We begonnen de vierde set heel goed, leken op te gaan voor de 1-3 overwinning, maar Tilburg kwam mede door irritatie terug en won met 25-23. We kregen de tik mee van de laatste set, maar pakten het toch weer goed op. Het was heel spannend, want wij verspeelden een 4-8 voorsprong. Bij 13-13 trokken we de overwinning met spectaculaire rally 's toch naar ons toe. We waren blij met de overwinning en hadden deze ook nodig', aldus coach Michiel Oorschot. De volleyballers van Spivo hebben zeker wel versterking nodig om ook volgend seizoen weer een representatief team in de derde divisie op de been te brengen. 'Ronald Tabink zal aan het einde van het seizoen stoppen. Voor het overige hebben we voor de toekomst enkele goede spelers nodig om de selectie in de breedte te versterken. De spelers liggen op het eiland V&P niet echt voor het oprapen en vanuit de jeugd is het nog wel even wachten eer het talent naar boven komt drijven. In tegenstelling tot bij de meisjes kiezen de jongens toch voor het voetbal', besloot Oorschot. Spivo speelt aanstaande zaterdag in Den Oert om 21.30 uur tegen hoogvlieger Atak '55.
Spivo (vrouwen): Anouk Mijnans, Katja Milisav, Rachelle de Vos, Jennifer Vermaas, Romilda Jellema, Alicia Mijnans, Willeke Martens (libero). Maaike Mars, Daisy Stolk, Lisa Verbeek kwamen ook in actie.
Spivo (mannen): Ben Wols, Marco de Wit, Steven van Woerkum, Robert Nijsen, Ronald Tabink, Rutger Pesch, Fuan de Bruijn.

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant