Het team van Electrolux Van Rij staat voor u klaar op de Voorstraat.
Het team van Electrolux Van Rij staat voor u klaar op de Voorstraat.
ondernemer van de week

Electro World Van Rij

Actueel 1.551 keer gelezen

In 1953 begon opa Van Rij in Rotterdam met zijn winkel in lampen. In de loop van de jaren kwamen daar het witgoed en de tv's bij. 'We bestaan dit jaar dus als weer 63 jaar', zegt Edwin van Rij. Edwin en zijn broer Ronald zijn inmiddels de derde generatie die in de winkel staat. 'Mijn ouders hadden een zaak in Rotterdam en mijn broer en ik ook', vertelt Edwin. ' Nadat mijn ouders met pensioen gingen en we te maken hadden met een tegenwerkende huisbaas, besloten we ruim 20 jaar geleden om verder te gaan met slechts één winkel en Rotterdam te verlaten'.

Van Spijkenisse Noord naar het centrum
Op de Hogewerfsingel in Spijkenisse stond een geschikt pand leeg en daar heeft Electro World Van Rij tot augustus 2011 gezeten. Het pand aan de moest flink opgeknapt worden en juist op dat moment dat vroeg de gemeente Edwin of hij er iets voor voelde om naar de Voorstraat te verhuizen. En daar zei hij geen nee tegen. Het huidige pand heeft een ingang aan de Voorstraat en één aan de Achterkant. Het witgoed staat op gelijke hoogte met de straat. Vooral op mooie dagen staan de deuren open en worden mensen de winkel ingelokt. 'Wat dat betreft is de verhuizing naar het centrum een succes te noemen. De mensen lopen nog eens binnen en tevreden kopers komen ook nog wel eens langs om hun waardering over een product uit te spreken'.

Betere merken
Het assortiment bestaat uit huishoudelijke apparatuur en tv's van de betere merken. Bij het witgoed gaat dat om bijvoorbeeld Miele, AEG, Electrolux, Siemens, Samsung, Zanussi en Liebherr. Bij de tv's zijn vooral Samsung, Phillips, Sony en LG flink vertegenwoordigd. 'Vooral bij de Smart TV is Samsung marktleider.' Ook staat bij Van Rij de audio apparatuur van Harman-Kardon. Uiteraard kunt u bij Electro World Van Rij ook terecht voor vervanging van inbouwapparatuur, zoals vaatwassers en koelkasten. 'Bij twijfel rijden we even langs om de maat op te nemen'. Mocht uw apparatuur defect zijn, dan kunt u als de levering even op zich laat wachten gebruik maken van leenapparaten. 'Vorig jaar hadden we een klant wiens vriezer het vlak voor de kerst had begeven. De gewenste vriezer moest besteld worden en dus hebben we een leenvriezer geplaatst.'

Klein huishoudelijk
Opvallend is dat de verkoop van klein huishoudelijke apparatuur, zoals strijksystemen en stofzuigers toeneemt. 'We dachten dat er vooral vraag wat naar grote apparaten, maar er zijn de laatste tijd bijvoorbeeld veel stofzuigers verkocht.'

Service
De kracht van Electro World Van Rij ligt in de service. Bezorging en installatie worden in eigen beheer verzorgd. 'We bezorgen gratis (ook boven) en sluiten de apparatuur aan. Omdat we ook installateur zijn mogen we wasmachines aansluiten op een trekschakelaar en ook inductiekookplaten plaatsen'. Zijn er problemen, dan is er altijd iemand bereikbaar die het probleem oplost. 'We doen ook niet mogelijk als een snoer te kort blijkt te zijn. In de auto ligt altijd wel een passend snoer'. Uw oude apparaat wordt door Electro World van Rij meegenomen dus daar heeft u geen omkijken naar. U maakt enkel een afspraak over het moment van aflevering. In veel gevallen is het zelfs mogelijk om als u voor 12 uur nieuwe apparatuur gekocht heeft, deze nog dezelfde dag geleverd te krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant