Daan Hoole (tweede van links) met zijn ploeggenoten vooraf op het NK op het duistere middenterrein bezig aan de warming-up.
Daan Hoole (tweede van links) met zijn ploeggenoten vooraf op het NK op het duistere middenterrein bezig aan de warming-up.

Daan Hoole snelt in Alkmaar naar NK-zilver

Sport 134 keer gelezen

Alkmaar- Daan Hoole heeft op het NK-baan in Alkmaar voor junioren de tweede plaats behaald op de scratch. De Zuidlander moest het in de sprint afleggen tegen de tweedejaars junior Yentl Ruijmgaard (Westland Wil Vooruit) uit Zwanenburg, maar bleef de man van het NK-weekend, Bas Ottevanger uit Groot-Ammers voor.

'Op zich mag ik niet ontevreden zijn, maar toch baal ik een beetje omdat ik in de voorlaatste bocht verkeerd gepositioneerd zat', bleef de pupil van coach Ron Zijlaard kritisch na zijn krachtsinspanning. 'Ik moest nog een voorganger voorbijsteken waardoor ik Yentl niet meer kon bedreigen. Na een mislukte eerste poging kwamen we met Yentl en Martijn Knoppert in de tweede sprong wel vooruit te zitten en pakten zo een ronde voorsprong.' De renner van RWC Ahoy klokte op de één kilometer individuele tijdrit, die werd gewonnen door Bas Ottevanger, op plaats zes een tijd van 1.11,477. Eerstejaars junior Daan Hoole behaalde op de puntenkoers voor junioren eveneens een zesde plaats. Daan Hoole, die veel vertrouwen op de baan heeft opgedaan, kijkt uit naar het wegseizoen. 'Ik hoop voor de club mooie wedstrijden te mogen rijden als Kuurne-Kuurne, de Driedaagse van Axel, Bladel, Kontich en misschien nog een etappekoers in Polen. Ik hoop in de nationale klassiekers op een plaats bij de eerste vijf.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant