Kevin Rijsdijk voorkomt met een knappe redding een tegengoal van Houtwijk. Foto Peter de Jong.

SC Botlek bereikt kwartfinale districtsbeker

Sport 234 keer gelezen

Spijkenisse- SC Botlek heeft zich op De Brug door een 2-0 (0-0) overwinning tegen Houtwijk in de strijd om de districtsbeker geplaatst voor de kwartfinale.

De Botlekkers sloegen in een aantrekkelijke wedstrijd tegen de Hagenaars, die uitkomen in de derde klasse B, door treffers van Reinaldo van Emmerik al na tien minuten spelen in de tweede helft en Jordy de Winter halverwege de tweede helft hun slag: 2-0. 'We speelden in de eerste helft te angstig, creëerden ook weinig, maar we hebben in de tweede helft de "druk" opgevoerd en dat heeft uiteindelijk geleid tot de laatste acht. Daarbij moet ik wel zeggen dat Kevin (Rijsdijk, DR) de ploeg met goed keeperswerk bij moeilijke momenten op de been heeft gehouden. Het was een leuke wedstrijd tussen twee voetballende ploegen. We kunnen nu met een goed gevoel gaan overwinteren en ons in het tweede weekend van januari op trainingskamp in Brasschaat gaan focussen op de tweede helft van de competitie', aldus trainer Richard Koutstaal. SC Botlek hervat de competitie op zaterdag 23 januari op De Drenkeling tegen Rockanje.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Earl Starke, Kevin Michilsen (85. Dave Leurs), Mike Hoendersloot, Kenny Lopes Cruz; Quincy de Lobel, Jamal Abdalla, Jordy de Winter; Lois Salacroup, Julien Gret, Reinaldo van Emmerik (63. Ralf van der Meer).