Soms is het nodig om de bestrating aan te pakken.
Soms is het nodig om de bestrating aan te pakken.

Bestrating rondom De Haveling aangepakt

Actueel 222 keer gelezen

Geervliet - De bestrating in de omgeving van het Sociaal Cultureel Centrum De Haveling aan het Prinses Julianaplein in Geervliet wordt  stevig onder handen genomen. De Stichting Geervlietse Kernactiviteiten (SGKa) heeft samen met het Kernplatform Geervliet daarvoor een plan uitgewerkt. Wethouder Mijnans is verheugd over het initiatief: "Het is mooi dat we samen met bewoners en gebruikers plannen kunnen maken en uitvoeren. Samen zorgen we er dan voor, dat de omgeving van een van de belangrijke voorzieningen in Geervliet weer veilig is en voor iedereen goed bereikbaar."  

Parkeren
De belijning op de parkeerplaats voor De Haveling was in de loop der jaren weggesleten. Vooral 's avonds waren de vakken op het parkeerterrein voor bezoekers niet altijd duidelijk te zien. Daardoor werd het parkeerterrein niet optimaal benut en nam het parkeren in de omliggende straten onnodig toe. De parkeervakken zijn nu duidelijk gemarkeerd.

Vluchtweg
Aan de achterzijde van De Haveling bevindt zich een brandgang die als vluchtweg uit de sporthal dient. Ook de brandweer maakt daar gebruik van om bij de sloot te kunnen komen, als er water nodig is om een brand in de omgeving te blussen. De brandgang was ernstig verzakt. De drempel van de vluchtdeur lag ca. 30 cm hoger dan de straat, waardoor de vluchtroute niet veilig was . Daarom is de bestrating opgehoogd en zijn de straatkolken verplaats. Het niveauverschil is teruggebracht tot ca. 5 cm.

Entree
De bestrating rondom de entree is ook verzakt, waardoor het regenwater niet goed weg kan lopen. Vooral mensen in een rolstoel of met een rollator hebben last van dit euvel. Vooruitlopend op de definitieve verbeteringen gaan in de schoolvakantie vrijwilligers ondermeer de tegels verwijderen,  afvoeren en een deel van het zand afgraven. Specialisten nemen het daarna over en maken een nieuwe bredere helling voor de rolstoelergebruikers. Bovendien wordt voor de gehele entree de waterafvoer verbeterd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant