Tim Verbraak met achter hem Ad Fransen. Foto: René Bakker
Tim Verbraak met achter hem Ad Fransen. Foto: René Bakker
ondernemer van de week

Rivièrabad

Actueel 736 keer gelezen

Spijkenisse - Iedereen in beweging brengen, dat is het motto van Optisport. Daarom bieden zij in al hun accommodaties verantwoorde en aantrekkelijke activiteiten voor iedereen – van jong tot oud, met extra aandacht voor specifieke gebruikersgroepen. Het Rivièrabad is een van de Optisport accommodaties.

Kort geleden heeft Ad Fransen na ruim 5,5 jaar locatiemanager te zijn geweest, afscheid genomen van het Spijkenisser zwembad. Hij neemt de accommodaties in Schiedam onder zijn hoede. Zijn opvolger is Tim Verbraak, die tevens locatiemanager is van de sporthallen in Roosendaal. 'Ik kreeg de kans om Spijkenisse over te nemen en die kans heb ik met beide handen aangenomen', geeft Tim aan, die wel zijn werkzaamheden in Oisterwijk heeft afgestoten.

Het Rivièrabad heeft op jaarbasis ruim 300.000 bezoekers, buiten de mensen die bij het diplomazwemmen of bij de wedstrijden komen kijken. 'Het is ook een bijzondere locatie', zegt Ad. 'Vaak zijn zwembaden van deze grootte ergens aan de rand van de stad geplaatst, maar hier zitten we midden in het dorp.' Iedereen kent het zwembad en velen maken gebruiken van de mogelijkheden. Ook zijn er veel verenigingen die gebruik maken van het zwembad, zoals zwemverenigingen en de waterpolo.

Tim heeft ervaring met een open lucht zwembad en weet dat je bij dat soort baden afhankelijk bent van het weer. 'We hebben dit jaar maar 13 goede dagen gehad.' Het Rivièrabad is iedere dag toegankelijk, ongeacht het weer. 'Het succes van de afgelopen 5,5 jaar is volgens mij het aanpassen van de openingstijden op bepaalde dagen', legt Ad uit. 'Door de zwemlessen in de vakantie op de ochtend te verzetten, is er meer ruimte voor recreatief gebruik.' Met drie zwembaden is er ook van alles mogelijk. Ad regelde in de schoolvakanties een groot zwemkussen in het zwembad, Tim pakte het nog groter aan en zo lagen er in de herfstvakantie twee kussens in het zwembad. 'Wij willen niet bezuinigen op onze activiteiten. We kijken juist hoe je meer mensen kunt bereiken en tevreden kunt stellen.' Tim gaat door op de inslagen weg. 'Ik wil niet denken in beperkingen maar denken in kansen.'

Een van de nieuwe onderdelen is zwemles in kleine groepjes in het recreatiebad. 'Bij deze zwemles maken we gebruik van drijfpakjes, zodat er meteen in het diepe gezwommen kan worden.'
Ook de acties met lokale ondernemers worden voortgezet. 'De werkwijze van Ad om lokale ondernemers te betrekken bij activiteiten wordt binnen Optisport vaak als voorbeeld aangehaald', geeft Tim aan. Met deze acties wordt ingespeeld op de behoefte van de gasten.

De komende tijd gaat Tim zich nog meer richten op activiteiten voor groepen. Daarbij wordt ook het personeel betrokken omdat zij de contacten met de bezoekers hebben. 'Ons personeel is een mix van wat ouder en ervaren en jong talent. Door hun betrokkenheid weten ze waar er vraag naar is.' Een van de activiteiten die door personeelsleden gestart is, is de ladiesnight die inmiddels ruim 100 dames naar het zwembad trekt.

Ad neemt met moeite afscheid van Spijkenisse maar het enthousiasme van Tim maakt het volgens hem de moeite waard om het Rivièrabad aan hem over te dragen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant