85 nieuwe Nederlanders in Nissewaard. Foto: René Bakker.
85 nieuwe Nederlanders in Nissewaard. Foto: René Bakker.

Welkom aan nieuwe Nederlanders

Actueel 88 keer gelezen

Nissewaard – Maar liefst 85 nieuwe Nederlanders werd Nissewaard dit jaar rijker. Vanmiddag waren 23 van hen samen met familie en vrienden aanwezig bij de jaarlijks  door de gemeente georganiseerde Naturalisatiebijeenkomst in het stadhuis.

Burgemeester Salet feliciteerde ieder van hen persoonlijk met het verkrijgen van de Nederlandse Nationaliteit. Tijdens de feestelijke bijeenkomst kon onder het genot van een hapje en een drankje kennis worden gemaakt met elkaar en werd nog een mooie foto voor het fotoalbum gemaakt. 

De liefde
De dit jaar tot Nederlander genaturaliseerde inwoners van Nissewaard, zijn afkomstig uit de Filipijnen, Rusland, Colombia, Marokko, Somalië, Ethiopië, Turkije, Brazilië, Vietnam, Angola, Polen en Irak. Lang niet altijd komen de nieuwkomers uit conflictgebieden; vaak brengt de liefde hen naar ons land zo bleek tijdens de bijeenkomst. Na drie jaar samenwonen met een Nederlandse partner of na vijf jaar onafgebroken in Nederland te hebben gewoond, kan een verzoek tot naturalisatie worden ingediend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant