Het winnende team van De Oude Maas.
Het winnende team van De Oude Maas.

De Oude Maas wint robot Design prijs

Actueel 126 keer gelezen

Rotterdam/Spijkenisse - Tijdens de Rijnmond regiofinales first Lego League afgelopen vrijdag heeft één van de twee Techno MAVO teams van De Oude Maas de eerste prijs gewonnen voor het onderdeel Robot Design, Programmeren. 

Zij hebben deelgenomen aan de wedstrijden bij het RDM Innovation Dock op Heijplaat, dat voor die dag was ingericht als Lego Finale Arena.

De leerlingen uit het eerste leerjaar hebben zich 10 weken voorbereid op deze wedstrijden. Zij hebben zich verdiept in het afval wat wij als mensen produceren en nagedacht over manieren om hier verstandig mee om te gaan. Van dat hele proces hebben zij een presentatie gemaakt en die op deze dag bij het onderdeel Project aan de jury gepresenteerd.

Zij hebben samen EV3 Lego robots gebouwd volgens instructies en daar slimme tools aan bevestigd, zodat voorwerpen van de wedstrijdmat opgehaald of weggebracht kunnen worden. Ze hebben deze robots op de computer geprogrammeerd om op de wedstrijdmat de missies uit te kunnen voeren. Het is een prachtig gezicht om de robot na 1 druk op de knop heen en weer te zien rijden zonder dat iemand hem aanraakt of stuurt. Als een missie goed lukt, is dat ook op de blije gezichten van de leerlingen te zien. Tijdens de dag zijn de programmeurs nog druk bezig om verbeteringen aan te brengen en met succes. De score van de robot was 205 punten, een topprestatie voor dit team.

Omdat er in teams gewerkt wordt, gaan leerlingen elkaar waarderen. Ieder heeft zijn of haar eigen talenten, die op zo'n wedstrijddag tot topprestaties leiden. Zo heeft Team1 een programmeur die heel goed kan uitleggen welke programma's zij hebben gemaakt om de robot te besturen. Dat komt uitstekend van pas bij het onderdeel Robot Design, waar het team de robot moet presenteren aan een kritische jury. Wat een geluksmoment als jouw team dan wordt opgeroepen om een prijs in ontvangst te nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant