Afbeelding

Vijf tips tegen inbraken tijdens feestdagen

Actueel 75 keer gelezen

Regio - De kans slachtoffer te worden van een inbraak- of inbraakpoging acht men tijdens de feestdagen aanzienlijk groter dan gedurende andere periodes in het jaar.

Een derde van de deelnemers aan een onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) denkt in de decembermaand meer risico te lopen. Cijfers van de politie bevestigen dit beeld. Inbrekers slaan vaker toe tijdens de feestdagen. Dit doen ze vooral in de avonduren rond etenstijd, tussen 17.00 uur en 21.00 uur. De piek van inbraken ligt in de periode tussen kerst en oud & nieuw.

Tips
De stichting NIPW heeft vijf simpele tips om inbraken tijdens de feestdagen te voorkomen:

• Zet een tijdschakelaar op enkele lampen en stel die in op een tijdstip, waarop het donker wordt. Niet allemaal tegelijk, maar met enkele minuten verschil. Laat ook af en toe boven in de slaapkamer een half uurtje een of meer lampen branden.
• Laat een kopje op tafel staan of wat afwas op het aanrecht.
• Berg juwelen en andere kostbaarheden uit het zicht op; liefst in een kluis.
• Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden en liefst ook nog de lamellen of gordijnen vroeg in de avond even te sluiten en mogelijk extra verlichting aan te doen.
• Doe de InbraakPreventieCheck via http://stichtingnipw.nl/check/ en controleer of je sloten goed zijn. Je krijgt meteen tips hoe je hang- en sluitwerk op eenvoudige wijze te verbeteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant