Afbeelding

Nieuwe wegen inslaan

Column 217 keer gelezen

Zo'n 50 creatieve denkers zochten elkaar afgelopen vrijdag op in De Banier in Rotterdam. In aanwezigheid van wethouder Pex Langenberg werd gepraat over de toekomst van de stad. Rotterdam toont lef en dus zijn ze de stad van de experimenten. Het centrum groeit uit tot één groot warenhuis waar je je ogen uitkijkt. Rotterdam gaat het stadscentrum levendiger, vriendelijker en toegankelijker maken. Er hangt iets in de lucht, er is een momentum dat ze niet willen missen. Daarom bieden ze veel ruimte voor vernieuwing.

Datzelfde geldt voor Goeree Overflakkee. Heeft u het NOS journaal gezien waarin bekend gemaakt werd dat er een delegatie van Goeree Overflakkee aanwezig was op de VN Klimaattop in Parijs? Voor hen was dat een uniek podium om hun duurzame ambitie te profileren. Er zit een duidelijke gedachte achter: om van krimp- naar groeiregio te komen is een ambitieuze stip op de horizon nodig. Op Goeree Overflakkee doen ze dat. Eén gemeente, één overkoepelende ondernemersfederatie (FOGO) en één belangenorganisatie voor toerisme en recreatie (VEERO). Samen met een paar vooruitstrevende ondernemers dromen ze daar over het eiland van straks. Misschien wel een duurzaam eiland met een Thoriumreactor, de nieuwe vorm van kernenergie. Maar dan zonder de risico's zoals destijds in Tsjernobyl. Zo'n reactor is namelijk niet gebaseerd op het risicovolle uranium, maar op een combinatie van water en gesmolten zout. En dat hebben ze rondom Goeree Overflakkee in overvloed.

Zowel Rotterdam als Goeree Overflakkee weten dat ze er niet komen met eerdere bestaande oplossingen. Het is tijd om nieuwe wegen in te slaan. Dat geldt ook voor ons. Voorne-Putten ligt letterlijk en figuurlijk tussen Rotterdam en Goeree Overflakkee in. Wij zijn geen Rotterdam en geen Goeree Overflakkee, maar hebben onze eigen identiteit. We kunnen wel iets van de aanpak van Rotterdam en Goeree Overflakkee leren. Welke nieuwe wegen slaan wij in? Laten ook wij op Voorne-Putten onze stand innemen en kiezen voor een positieve drive. De tijd is rijp om de volgende stap te maken. Ga je mee op weg?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant