Afbeelding

O.b.s. De Vogelenzang scoort als beste op eindtoets

Actueel 127 keer gelezen

Afgelopen week publiceerde RTL-Nieuws een vergelijking van alle eindtoetsresultaten van basisscholen van de afgelopen drie jaar. In deze publicatie over de Cito-scores (en alle andere eindtoetsen) hebben bijna alle basisscholen van Nederland een cijfer gekregen. O.b.s. De Vogelenzang heeft met het cijfer 8 de beste score behaald binnen Spijkenisse. Directeur Aad Struijk is erg trots op dit mooie resultaat: "Samen met het team van leraren en leraressen werken we dagelijks keihard om het beste uit onze kinderen te halen. Het is prettig om dit terug te zien in de resultaten van de eindtoets."

Tot voor kort konden ouders bij het kiezen van een school alleen Cito-scores vergelijken, als scholen deze zelf publiceerden. RTL-Nieuws gebruikt een gewogen berekening; dit betekent dat er rekening wordt gehouden met verschillen in schoolpopulatie. Niet elke basisschool heeft dezelfde soort leerlingen. Op sommige scholen komen leerlingen binnen met een achterstand, terwijl andere scholen juist vooral kinderen van hoogopgeleide ouders hebben. Sommige scholen laten alle leerlingen meedoen aan de Cito-toets, terwijl elders zwakke leerlingen worden uitgesloten. Ook dit is te zien in de publicatie van RTL.

De site geeft echter geen antwoord op vragen zoals: "Voelen de leerlingen zich veilig? Is er een anti-pestbeleid? Kunnen de kinderen zich ontwikkelen tot sociale, weerbare wereldburgers? Dit is moeilijker te meten, maar voor elk school is dit een zeer belangrijke opdracht. Een goede school zorgt voor het beste resultaat én een fijne sfeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant