SCO'63 werd zaterdag matchwinnaar van de derby met Simonshaven. Fotografie: Peter de Jong
SCO'63 werd zaterdag matchwinnaar van de derby met Simonshaven. Fotografie: Peter de Jong

SCO'63 winnaar van derby met Simonshaven

Sport 419 keer gelezen

Spijkenisse – SCO'63 heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in het duel met Simonshaven. In de derby van de gemeente Nissewaard werd het op sportpark Oostbroek 4-1 voor de ploeg uit Spijkenisse. Bij rust leidde het team ook al, toen stond het 2-1 voor de mannen van Peter Hoek.

Door Alex Hordijk

Met allebei nog één duel te gaan tot aan de winterstop doen de ploegen het beter dan vorig seizoen in dezelfde vierde klasse. Enig verschil met vorig seizoen is dat men toen niet kon degraderen, volgend jaar is er in deze regio weer een vijfde klasse en is het dus zaak om bij de onderste plekken weg te blijven. Dat doen de ploegen tot op heden dan ook wel.

Staan waar we horen
'Ik denk dat we staan waar we horen op dit moment. Natuurlijk wil je meer, maar we hebben dit seizoen ook een aantal duels gehad waarin we geluk hebben gehad dat we hebben gewonnen. Ik merk dat nu de resultaten beter worden het allemaal steeds meer gaat leven. In de groep, bij de begeleiding en eigenlijk in heel SCO'63. Ik hoop dat we deze goede lijn binnen heel de vereniging kunnen doortrekken, het is echt een mooie club hier bij SCO'63', is de visie van Peter Hoek.

Niets ertussen
Bij Simonshaven heerst er bij trainer Richard van der Werf eigenlijk ook alleen maar tevredenheid over eerste deel van het seizoen. 'Je staat altijd op de plek waar je hoort te staan. Als ik de vorige twee duels en alle eerste duels van de competitie bekijk denk je dat het wel eens hoog te kunnen eindigen. We merken eigenlijk dat als we top wedstrijden spelen dat het van hoog niveau is. We spelen echter ook duels dat het een lag niveau is en dan is het dal ook erg diep. Er zit eigenlijk niets tussen in. Vorig jaar waren we in het tweede deel van de competitie twee keer zo sterk als voor de winterstop. We moeten wat meer punten gaan halen. We gaan tijdens de winterstop naar Burgh Haamstede toe. Dan heb ik alle tegenstanders gezien en maak ik aan de groep de doelstelling bekend', meent Richard van der Werf over de eerste seizoenshelft.

Wedstrijddetails
In het duel tussen SCO'63 en Simonshaven kwam de ploeg uit Spijkenisse al snel op voorsprong. Na dertien minuten scoorde Walid Ahmed de bal in het doel bij Bas Oster. Binnen tien minuten was het Jeandre Andrea die voor de 2-0 zorgde. Na een goed half uur was er hands bij de Spijkenissers en mocht het team uit Simonshaven een penalty nemen. Er werd vanaf elf meter niet gefaald door Kevin Belder. Na de thee was het in het laatste kwartier van het duel, waarin beide ploegen veel last van de wind hadden, eerst Jeandre Andrea met de 3-1 en Jasper Mulder bepaalde de eindstand op 4-1. 'De overwinning is verdiend. Zij hadden nog geen kans gehad en toen kregen ze bij 2-0 die strafschop. Na de 4-2 overwinning op WCR had ik eigenlijk meer verwacht van Simonshaven', meent Peter Hoek na het duel. 'De wedstrijd van onze kant was heel erg slecht. SCO'63 heeft terecht gewonnen. Er zat weinig tot geen beleving in bij ons. Het is een beetje ongrijpbaar', is de visie van Richard van der Werf na afloop.

Opstelling SCO'63:
Jerome van Oosten, Jasper Mulder, Ashraf Rahil, Emes Gumus, Brian Roodbol; Muhammed Gumus (85 Bob Mulder); Jeroen van der Horst, Cereso Pattiapon; Remy Verweij (82 Luciën Juliana), Walid Ahmed en Jeandre Andrea (75 Muhammed Balaha).

Opstelling Simonshaven:
Bas Oster; Sven Jeurissen (82 Jarom Belder), Sander van Dongen, Dennis Kanters, Kevin Francois; Bart Wolters (65 Sylvester Mirer), Mark Wolbers, Richard van Baarle; Kevin Belder, Mike Mike Bekkers en Jeremy van der Ent.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant