Olivier Quist liet de kinderen versteld staan.
Olivier Quist liet de kinderen versteld staan.

OBS de Veenvlinder opent Fladderboekenbieb feestelijk

Actueel 111 keer gelezen

Spijkenisse - Technisch lezen en een goede woordenschat zijn essentiële onderdelen om de resultaten van kinderen te optimaliseren. Vaak zijn de leesboekjes die de kinderen op school bij het stillezen gedateerd. Op sommige scholen worden zelfs nog boekjes gelezen die de (groot)ouders ook nog lazen.

Om de leesbeleving en het leesplezier bij de kinderen te verhogen hebben ouders en de leerkrachten van de Veenvlinder een inventieve oplossing gevonden.

Boekenkraam
Op de Veenvlinder is nu een permanente boekenkraam in de aula met boeken die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. In de gezellige boekenkraam worden boeken gezet die gaan fladderen gelijk een vlinder (Veenvlinder). Je kunt je (reeds lang) uitgelezen boek er in zetten, om uit te lenen, en vervolgens een ander boek lenen. Inmiddels staat er al een aardige verzameling boeken. Op deze manier verwacht de Veenvlinder de kinderen enthousiaster te maken voor het lezen. Want, hoe meer leeskilometers kinderen maken, hoe beter de resultaten worden.

Feestelijke opening
De officiële opening werd feestelijk verricht door de bekende goochelaar Olivier Quist die, met fantastische trucs, de kinderen van de Veenvlinder versteld deed staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant