Afbeelding

Kerstconcerten

Actueel 297 keer gelezen

Voorafgaand aan de Kerstdagen vinden er diverse kerstconcerten plaats. Onderstaand een overzicht van de concerten die tot nu toe bekend zijn.

Kerstconcert Rejoice

Op zaterdagavond 12 december geeft het Interkerkelijk Koor Rejoice uit Zuidland ter gelegenheid van hun 30 jarig bestaan, een groot kerstconcert in de Welkomkerk, Wilhelminastraat 30 te Zuidland. Medewerkenden aan deze avond zijn Andre de Jager - orgel, Lucas Kramer - tenor, Arjen en Edith Post - trompet en een samengestelde band onder leiding van Hans Buis.Naast koorzang staat ook samenzang, solozang, en trompetspel op het programma. Het belooft een feestelijke en afwisselende avond te worden waarbij u van harte wordt uitgenodigd om dit mee te beleven. De avond begint om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis. Er is wel een collecte waarvan de opbrengst in zijn geheel zal gaan naar KIKA Kinderenkankervrij.

Kerstconcert Te Deum Laudamus

Het Kerstconcert van CZOV Te Deum Laudamus vindt plaats op 12 december in de Ontmoetingskerk, Kon. Wilhelminalaan 1 te Spijkenisse. Op het programma de Bethlehem van Maunder en bekende en minder bekende Kerstliederen.     Aanvang. 20.00 uur, zaal open 19.30 uur

Medewerking wordt verleend  door:

Jikke van der Velde  - Sopraan

Bas Volkers - Tenor

Christiaan van Es - Bariton

Matthijs Mesdag  - Bas/Bariton

Fransje de Visser   - Fluit

Ank Geul  - Piano

De algehele leiding is in handen van: Paul Jonkers

Toegangsprijs € 12,50 in de voorverkoop,  s'avonds aan de zaal €15.00. Gratis consumptie.

Kaarten verkrijgbaar:

Bij Mw van Marion- Wilkes Tel 0181-631704   via www.tedeumlaudamus.eu

Bij Mw Boelaars- Mackloet tel 0181-620765

Kerstoratorium

Op zondagmiddag 13 december zal de Chr. Gemengde Zangvereniging Sursum Corda in O.L.Vrouwekerk te Geervliet het kerstoratorium 'De Verhalen uitvoeren'. Het begint om 14.00 uur. De deuren zijn 13.00 uur open. Bij de uitgang is er een collecte. Ook zal het kerstoratorium worden uitgevoerd op 23 december. De uitvoering is dan in de Dorpskerk in Zuidland, aanvang 20.00 uur.

Kerstconcert met drie koren

Na De Drie Tenoren en De Drie Baritons, presenteert het Gemengd Koor Spijkenisse (GKS) nu De Drie Koren.

Het tweejaarlijks Kerstconcert van GKS wordt dit jaar groots aangepakt, met gastoptredens van twee Vlaardingse koren: het Pauluskoor onder leiding van Bert van der Meer en het Jeugdmusicalkoor Applaus met dirigente Anja Brands.

De drie koren zullen ieder uit eigen repertoire zingen, maar de koorleden zien het meest uit naar de samenzang van De Drie Koren. Dit wordt voor de liefhebbers van koormuziek een ware traktatie met onder andere het Hallelujah Chorus uit de Messiah van Händel.

Het programma is zeer gevarieerd van traditionele Christmas Carols tot klassieke en moderne kerstliederen. De koren zingen in het Nederlands maar ook in het Engels en Frans en zelfs in het Catalaans. Mireille van Reisen (fluit), Martijn de Koning (trompet) en Aad Zoutendijk (orgel) zorgen voor de muzikale begeleiding. Onder de bezielende leiding van Ardjoena Soerjadi, huisdirigent van het Gemengd Koor Spijkenisse, belooft dit een mooie start van uw eigen kerstfeest te worden.

Het Kerstconcert wordt gegeven op 19 december om 19.30 uur in de Ontmoetingskerk, Koningin Wilhelminalaan 1,Spijkenisse. De zaal is open om 19.00 uur Toegangskaarten (€ 10,00, kinderen € 6,00) zijn telefonisch te bestellen: 010-438 36 32

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant