Een paar van de twitterberichten van de minister.
Een paar van de twitterberichten van de minister.

Minister luistert naar lokale wensen

Verkeer 129 keer gelezen

Regio - Minister Schultz (I&M) heeft afgelopen maand twee bereikbaarheidsvoorstellen van Nissewaard Lokaal overgenomen en uitgevoerd.

In een brief aan het actiecomité 'Botlekbrug Claim' liet zij al weten de haalbaarheid om via bewegwijzering automobilisten tijdig te informeren over brugopeningen van de nieuwe Botlekbrug te onderzoeken  Nissewaard Lokaal had hierom gevraagd, om te voorkomen dat automobilisten voor een open brug staan als zij besluiten over de brug te willen rijden als de doseerlichten bij de A15 in werking gesteld worden. 

Spitsopeningen
Op Twitter liet zij gisteren ook nog weten dat de brug in de spits alleen nog open gaat voor beroepsvaart die in verband met getij langs de brug moet. Uit ergernis voor de lange openingen in de spits heeft Nissewaard Lokaal de brugopeningen in september geanalyseerd. Daaruit bleek dat in 33% tot 66% van de gevallen het niet noodzakelijk is om de brug in de spits te heffen.

'Het is mooi dat minister Schultz open staat voor onze voorstellen en de bereikbaarheidsproblemen serieus neemt', aldus Nissewaard Lokaal fractievoorzitter Chris Hottentot.'En nog mooier dat hier zo snel besluiten over zijn genomen.'  De maatregelen zijn niet genoeg om de bereikbaarheid voor de regio te verbeteren, maar het verzacht de pijn een beetje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant