Met armen vol cadeautjes gingen de kinderen naar huis. Foto: Yolande van Beek.
Met armen vol cadeautjes gingen de kinderen naar huis. Foto: Yolande van Beek.

Sinterklaas bezoekt kids van de voedselbank

Actueel 121 keer gelezen

Spijkenisse – Stralende kindergezichtjes, lachende kindergezichtjes, kindergezang, uitbundige kreten en oogjes vol verwachting. Het restaurant van de Zuidwester was er de hele zaterdagmiddag mee gevuld en alle moeders, vaders, leden van de Kiwanis Club Spijkenisse en afgevaardigden van de voedselbank hebben met en van de kinderen genoten!

Alle kinderen, in de leeftijd van 1 t/m 11 jaar, werden bij binnenkomst getrakteerd op een flesje vruchtensap en een heerlijke chocolade muffin. Ook voor de moeders en vaders was er een versnapering. De spanning was groot omdat Sinterklaas heel even op zich liet wachten, maar alle pieten waren gelukkig op tijd en zorgden natuurlijk voor het nodige amusement en het spannende verhaal van de supergrote pepernoot.

De middag, die was opgedeeld in twee sessie omdat er 120 kindertjes werden verwacht en ook allemaal zijn gekomen, was georganiseerd vanuit de Stichting Voedselbank. Via de kerken in Spijkenisse, die aangesloten zijn bij de Stichting Vrede voor de Stad, hadden zij de kinderen uitgenodigd voor dit Sinterklaasfeest. Deze kerken hebben ook zorg gedragen voor alle cadeautjes die in kleurig sint-papier waren verpakt en voorzien van de naam van het betreffende kind.

Kiwanis Club Spijkenisse heeft voor het tweede jaar op rij meegewerkt aan dit kinderfeest. De organisatie van de middag lag in hun handen en i.s.m. de Zuidwester was ook nu hun restaurant weer het decor voor deze middag. De Kiwanis regelde ook de afspraak met Sinterklaas en zijn pieten, de versnaperingen bij binnenkomst en een maxi-zak vol pepernoten als aanvulling op het cadeautje. Het Sinterklaasfeest is een feest van verassingen en daarom heeft de Kiwanis Club ieder kind extra blij gemaakt met het knuffel olifantje van Villa Joep. Villa Joep is het fonds tegen neuroblastoom, een vorm van kinderkanker, en met deze gift heeft de Club zowel dit fonds alsmede de aanwezige kindertjes blij gemaakt.

Toen het mysterie van de supergrote pepernoot was opgelost door Sinterklaas ging hij met zijn pieten weer naar de volgende afspraak, maar niet voordat de kinderen nog even met hem en de pieten op de foto waren geweest. Met de armpjes vol met de gekregen cadeautjes gingen de kinderen huppelend met hun ouders weer terug naar huis. Alle aanwezigen leden van de Kiwanis Club Spijkenisse, de medewerkers van de voedselbank én de Zuidwester kunnen terugkijken op een gezellige en succesvolle Sinterklaasmiddag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant