Scouting draait om samenwerken.
Scouting draait om samenwerken.

Terugkomdag uitwisseling van scouts

Actueel 95 keer gelezen

Spijkenisse - Nadat de waterscouts van de Tasmaniagroep uit Brielle in juni een opkomst hadden geregeld voor de landscouts van Ruwaard van Puttengroep was er nu een terugkerend  bezoek van de waterscouts bij de landscouts in Spijkenisse. Ditmaal werd er een zelfgemaakte oven gemaakt om pizza te bakken en vuurtje gestookt.

Opkomst
Zaterdag om  13.30  uur was het al zover. Alle waterscouts hadden zich verzameld op het terrein van de landscouts om een leuke- en leerzame dag tegemoet te gaan. Er werd geleerd hoe je een oven van stenen maakt en daaronder een vuurtje laat branden zodat de oven goed word verhit. Daarnaast werd een zelfgemaakte pizza bereid en in de oven gedaan waarna ze een heerlijke pizza konden opeten.

Landscouts vs waterscouts
Mooi is te zien hoe tijdens deze uitwisseling water- en landscouts elkaar wat kunnen leren en vooral samenwerken. Dit is ook waar scouting voor bedoeld is. Je leert de kinderen zowel vaardigheden over scouting en samenwerken met andere groepen. Dit is voor herhaling vatbaar en volgend seizoen zullen de landscouts  en de waterscouts dan ook weer samen draaien.

Ben jij benieuwd naar een dagje bij de land- of water scouts?
Scouting leert kinderen zich op verschillende manieren te ontwikkelen. Naast samenwerken en elkaar helpen als er problemen zijn, is werken aan zelfstandigheid een onderdeel van die ontwikkeling. Door ze meer dingen zelf te laten bedenken en uitvoeren (natuurlijk met hulp van de leiding) worden de scouts zich bewuster van hun eigen vaardigheden. Deze  vaardigheden worden dan ook volop gebruikt bij bijvoorbeeld. het zomerkamp aan het einde van het seizoen. Kijk voor meer info op www.ruwaardvanputtengroep.nl of www.tasmaniagroep.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant