Sinterklaas heeft voor ieder kind een cadeautje.
Sinterklaas heeft voor ieder kind een cadeautje.

Toch Sinterklaascadeautjes

Actueel 85 keer gelezen

Zuidland – Vanmiddag organiseerde de serviceclub 'Ronde Tafel 108' een gezellig Sinterklaasfeest voor zo'n 25 kinderen, voor wie een Sinterklaascadeautje niet vanzelfsprekend is. De stichting Leergeld Voorne-Putten selecteerde de kinderen, die deze middag werden getrakteerd op lekkere pannenkoeken en een door de Goedheiligman zelf bezorgd cadeautje, bij restaurant De Pannenkoekenbakker aan de Stompaardse plas in Zuidland. AH Heenvliet zorgde voor de pepernoten en ander strooigoed.

Leergeld
Steeds meer kinderen in Nissewaard kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen. Via ruim 80 lokale Leergeld stichtingen biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten De stichting Leergeld is een particulier initiatief. Leergeld Voorne-Putten is ontstaan uit Leergeld Spijkenisse dat werd opgericht in 2005; zo'n 200 á 300 kinderen tot en met ongeveer 12 jaar, worden jaarlijks door de lokale afdeling ondersteund.

Ronde Tafel
De Ronde Tafel Voorne-Putten bestaat uit mannen van 18 tot 40 jaar en is een onderdeel van de Nederlandse Tafelronde. Bij de club staat onderlinge vriendschap hoog in het vaandel en daarbij zetten zij hun expertise en energie in voor fundraising voor lokale goede doelen; daarnaast wordt het landelijke serviceproject gesteund. Dit is vaak een langlopend project dat per jaar door de leden wordt gekozen. Ook worden regelmatig de handen uit de mouwen gestoken om een karweitje te helpen opknappen of andere activiteiten te organiseren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant