Tessa kreeg van schrijfster Marlies Verhulst een boekje cadeau. Foto: Rene Bakker.
Tessa kreeg van schrijfster Marlies Verhulst een boekje cadeau. Foto: Rene Bakker.

‘Tranen om Stippie’ voor Tessa van Delft

Actueel 769 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag reikte kinderboeken schrijfster Marlies Verhelst een exemplaar van het door haar geschreven boekje 'Tranen om Stippie' uit aan de achtjarige Tessa van Delft. Tessa is dyslectisch en maakte daarom onlangs de overstap van een 'gewone' basisschool naar SBO De Branding.

'Tranen om Stippie' is verschenen in de inmiddels twaalfdelige reeks Zoeklicht van uitgeverij Zwijsen. Het is bedoeld voor kinderen van acht en negen met leesproblemen of dyslectie. Het lezen van de boeken uit deze reeks wordt makkelijker gemaakt door het gebruik van een speciaal lettertype, overzichtelijk ingedeelde pagina's eenvoudig taalgebruik en uitvouwpagina's met extra aandacht voor de belangrijke woorden uit het verhaal.

Van de uitgever kregen de auteurs van de reeks een extra exemplaar om aan iemand cadeau te geven. Verhelst gaf het boekje aan Tessa, die tot voor kort bij haar zoon op basisschool De Rank in de klas zat. 'Omdat Tessa midden in het schooljaar de overstap naar het speciaal onderwijs moest maken en om haar daarbij succes te wensen en aan te moedigen, vond ik dat zij dit cadeautje verdient,' vertelde de schrijfster aan de kinderen in Tessa's nieuwe klas. Tessa beloofde dat, nadat zij het boekje zelf gelezen heeft, de andere kinderen het van haar mogen lenen. 'Tranen om Stippie' is het veertiende kinderboekje van de hand van de in Spijkenisse wonende Marlies Verhelst.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant