Afbeelding: gemeente.
Afbeelding: gemeente.

Nissewaard investeert om ontwikkeling havengebied

Gemeente 246 keer gelezen

Spijkenisse - Het college van B&W van Nissewaard stelt aan de gemeenteraad voor om te investeren in de Haven van Spijkenisse. Tegenover theater De Stoep verrijst een stedelijk woongebied en wordt een jachthaven gerealiseerd. Daarmee wordt in de De Elementen een nieuw segment woningen toegevoegd waaraan behoefte bestaat.

Dit plan vormt de schakel tussen het stadscentrum en de Oude Maas en brengt een unieke sfeer naar Spijkenisse. Het huidige havengebied transformeert daardoor naar een aantrekkelijk nautisch woongebied dichtbij de voorzieningen in het centrum en draagt daarmee bij aan de positionering van Nissewaard. De huidige haven in Spijkenisse wordt vergroot met twee extra kommen die ruimte bieden aan de jachthaven.

Om deze plannen te realiseren stelt het college van B&W aan de raad voor een bedrag van € 16,8 miljoen te onttrekken aan de algemene reserve. Het college van B&W is voornemens in 2016 te starten met bouwrijp maken van het gebied waarna de bouw van de eerste fase woningen volgt.

De gemeenteraad van Spijkenisse heeft op 8 juli 2014 besloten om het Masterplan Spijkenisse Haven als uitgangspunt vast te stellen. Nu wordt het definitieve plan, inclusief de financiële uitwerking en het bijbehorende bestemmingsplan, door het college van B&W aan de gemeenteraad voorgelegd. De gemeenteraad zal in de vergadering van 15 december een besluit nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant