Afbeelding

LOB  blijft voorstander van een grenscorrectie voor Oudenhoorn

Politiek 115 keer gelezen

Dinsdag avond is de LOB samen met de andere fracties van de gemeenteraad van Nissewaard geïnformeerd over de grenscorrectie voor Oudenhoorn.

LOB is het eens met het standpunt dat de grenscorrectie geen nadelige financiële gevolgen mag hebben voor zowel Nissewaard als Hellevoetsluis, maar is ook van mening dat de methodiek om dat te bepalen transparant moet zijn zodat ook recht gedaan kan worden aan de wens van het merendeel van de inwoners van Oudenhoorn.

De partij heeft zich bij een eerdere behandeling (juni dit jaar) uitgesproken voorstander te zijn van een grenscorrectie. LOB heeft dat standpunt ingenomen nadat er o.a. gesproken is met de fractie van IBH Hellevoetsluis. Tijdens dat gesprek is aan LOB verzekerd dat de belangen van Oudenhoorn geen gevaar lopen. Het merendeel van de inwoners is voor een grenscorrectie, LOB is van mening dat aan deze wens gehoor moet worden gegeven.

Tijdens de vergadering van de commissie bestuur komende dinsdag zal LOB  aandringen op de volgende zaken:

  • Onafhankelijk onderzoek door de Provincie
  • Beide colleges onderzoek laten doen naar vergelijkbare situaties in Nederland; bijvoorbeeld het raadsvoorstel tussen de gemeenten Slochteren en Groningen over Meerstad, zij stellen de boekwaarde van bezittingen per een bepaalde datum vast en dat bedrag dient de gemeente Groningen te betalen. Het gaat hier om een actuele grenscorrectie, dus ook een actuele methode.
  • Verder zal LOB nog kritische vragen stellen over de rekenmethode van de gemeente Nissewaard, bijvoorbeeld waarom berekenen over de duur van 30(!) jaar?
  • Verder staat de fractie van LOB open voor ieder ander idee wat inwoners kunnen en willen aandragen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant