De hockeyers van HV Spijkenisse sleepten tegen Ypenburg alsnog een gelijkspel uit het vuur. Foto Peter de Jong.

Hockeyers Spijkenisse laten kostbare punten liggen

Sport 283 keer gelezen

Spijkenisse- De hockeyers van HV Spijkenisse hebben door een 3-3 (2-2) gelijkspel tegen Ypenburg twee kostbare punten inzake de weg naar de tweede plaats in de derde klasse B achter de ongenaakbare koploper HDS laten liggen

'We kwamen door Alexander Taat en Maarten Bol netjes met 2-0 voor, maar gaven de voorsprong vijf minuten voor rust zomaar weg waar we eigenlijk met 4-0 voor hadden moeten staan', baalde Erik Beekman. De coach van Spijkenisse zag zijn goed hockeyende mannen niet alleen enkele goede kansen missen, maar zag zich enkele strafcorners door de dubieus leidende scheidsrechters ontnomen worden. De HV zette in het fysieke duel in het tweede deel een tandje bij, liep nog wel tegen een achterstand op, maar met veel druk naar voren schoot Martijn Been uit een strafcorner de verdiende gelijkmaker binnen: 3-3. 'Ik ben achteraf blij met een punt, maar het hadden er eigenlijk drie moeten zijn.'

HV Spijkenisse (mannen): Sander de Kam; Martijn Been, Nino Bellaard, Marco van der Jagt, Vincent Buik; Fabian Bellaard, Mitchel Veloo, Alain Noels; Mike Maters, Maarten Bol, Alexander Taat; Boris de Puij, Matthijs Schoon, Hugo Geurts, Marco Molendijk en Sam Hart kwamen ook in actie.