Zuidland won zaterdag in de slotfase tegen VV Brielle. Fotografie: Peter de Jong
Zuidland won zaterdag in de slotfase tegen VV Brielle. Fotografie: Peter de Jong

Zuidland snoept zege weg in slotfase tegen Brielle

Sport 714 keer gelezen

Zuidland – Zuidland doet het de laatste weken in de slotfase van de wedstrijden. Vorige week deed de ploeg van Adri van Tiggelen dat al tegen VVGZ. Toen verloor de ploeg uit Nissewaard. Zaterdag wisten de Slandenaren dit om te draaien tegen regioploeg en koploper VV Brielle. Zuidland won in de laatste minuut van het duel met 2-1. Hierdoor verloren de gasten uit Brielle de koppositie aan Smitshoek en ook Nieuw Lekkerland ging over Brielle heen.

Door Alex Hordijk

'Vorige week tegen VVGZ gaven we het weg', zegt de oefenmeester van de ploeg van Groot Nibbeland na het treffen met Brielle. 'We wisten dat er een moeilijke pot te wachten stond maar tegen de koploper hoef je spelers niet te motiveren in tegenstelling tot wedstrijden tegen de op papier mindere tegenstanders', meent de oefenmeester vooraf.

Geen treffers voor rust
Voordat beide ploegen aan de thee gingen wist men nog niet te scoren. Toch kregen de ruim 500 toeschouwers die op het duel waren afgekomen geen aantrekkelijk duel voorgeschoteld door de regioploegen. Zuidland begon fel aan het duel, het liet even de tanden zien, maar echt gevaarlijk werd het ruim een uur lang niet voor de toeschouwers. Een wissel aan Brielse kant brak de wedstrijd open.

Ommekeer
Na een goed uur was het invaller Chris Lever die de bal in het doel van Kevin de Kok wist te schieten. Toch leek de ploeg van Adri van Tiggelen hierna wakker geschud. Doelman Merrick Leijnse ging een kwartier voor het einde van de wedstrijd in de fout. Hij zat helemaal naast een bal die hoog werd ingebracht. Vervolgens was het Leon van der Steen die de bal voor het inkoppen had. Van der Steen faalde niet. Kort voor het einde van het regiotreffen was het Nichy Fortes die met een tweede honderd procent kans zou moeten scoren, dat lukte niet. Het leek erop dat de ploegen een remise wel prima zouden vinden. Na een corner die werd afgeslagen voor Brielle, kon Zuidland in de slotminuut echter snel counteren. Het was uiteindelijk Murat Gök die voor de winst van de ploeg uit Nissewaard wist te zorgen.

Onterechte overwinning
Daar waar Zuidland blij was met de overwinning was het voor Brielle na afloop jammeren. De ploeg van trainer Ben Spork leed bij Zuidland de eerste nederlaag van de competitie en zakte direct naar de derde plaats. 'Een schande dat we hier verliezen. Kijk, zelf speelden we niet goed maar Zuidland bakte er helemaal niks van. Maar we zijn klaarblijkelijk nog niet volwassen genoeg om tevreden te zijn en een punt mee te nemen', jammerde Ben Spork na de nederlaag.

Brielle dwingender
'Ik vond Brielle meer dwingender dan ons. Voor rust was de opbouw te matig en het spel was niet denderend. Dat gold ook voor het spel van Brielle. Zij komen na een corner via een halve omhaal op voorsprong. Toen waren we pas echt wakker geschud. We zijn één op één gaan spelen. Die keeper ging bij de gelijkmaker niet vrij uit. Na een corner van hen weten wij in de slotminuut te scoren via Gök, maar het spel was zeker niet best', zegt trainer Adri van Tiggelen tot besluit.Zaterdag is Oranje Wit de tegenstander.

Bijzonderheden:
65. Chris Lever 0-1, 75. Leon van der Steen 1-1, 90. Murat Gök 2-1. Er waren gele kaarten voor Robin van Buuren, Maurice Wolters (Zuidland), Marcel van den Berg en Joël da Veiga Martins (VV Brielle)

Opstelling Zuidland:
Kevin de Kok; Robert Michilsen, Frank Molendijk, Roy van Vugt, Wolters (85. Martijn Terlouw); Stefan Baaij, Leon van der Steen, Robin van Buuren, Nichy Fortes (71. John Ackon); John van Tiggelen (60. Runell Martes), Murat Gök.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant