Spektakel op sportpark Jaap Riedijk tussen Spijkenisse en XerxesDZB. Foto's: Peter de Jong.
Spektakel op sportpark Jaap Riedijk tussen Spijkenisse en XerxesDZB. Foto's: Peter de Jong.

Spijkenisse in spektakelduel langs XerxesDZB

Sport 250 keer gelezen

Spijkenisse- Spijkenisse heeft in een voor het publiek spectaculaire wedstrijd op sportpark Jaap Riedijk met 5-4 (4-1) gewonnen van XerxesDZB. De Spijkenissers hebben daarmee een stevige positie in het linker rijtje verworven op slechts vier punten van periodekampioen FC Rijnvogels en Noordwijk.

'We hebben na een uitstekende eerste helft met een mooie tussenstand van 4-1 Xerxes in de tweede helft onnodig terug laten komen', wees trainer Peter Wubben op de 4-3 in een tijdsbestek van vijf minuten zo rond het uur. 'Ik heb tijdens de rust nog gewaarschuwd op een feller Xerxes.' Het werd inderdaad billen knijpen voor Spijkenisse, want vijf minuten voor tijd kwamen de Rotterdammers zelfs weer langszij. Shane van den Engel ontpopte zich uiteindelijk als matchwinnaar door een afvallende bal na een hoekschop van Felino Jardim langs de Rotterdamse goalie te rossen: 5-4. Spijkenisse wacht aanstaande zaterdag de verre reis naar Zeeuws-Vlaanderen voor de ontmoeting tegen Hoek. 'De stand op de ranglijst zegt me niet zoveel, het wordt gewoon een moeilijke pot.'

Spijkenisse: Dyron Bijl; Etienne Mariana, Eric Polet, Jeffrey Schenk, Marco de Borst (65. Elwin Spoel); Shane van den Engel, Sander Baragan (80. Ricardo Rapmund), Felino Jardim; Marvin van der Pluijm, Jazzy Adams, Sergio Axel Dongen (88. Samer Görer).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant