Jordy de Winter is inmiddels uit het gips, maar doet nog even niet mee met SC Botlek. Fotografie: Peter de Jong
Jordy de Winter is inmiddels uit het gips, maar doet nog even niet mee met SC Botlek. Fotografie: Peter de Jong

SC Botlek moet de punten delen met Rhoon

Sport 370 keer gelezen

Spijkenisse – SC Botlek heeft zaterdag in het laatste duel van de eerste periode een punt overgehouden aan het duel met Rhoon. Het werd op sportpark De Brug 1-1. Bij rust was er nog niet gescoord door beiden ploegen. Toch waren de kansen voor de Spijkenissers, maar wist men dit niet verder uit te buiten.

Nadat de rust nog geen treffers had opgeleverd, was het drie minuten na de thee wel raak voor de ploeg van Richard Koutstaal. Het was invaller Mike Kortsmit die koud in het veld stond en de doelman van de ploeg uit Albrandswaard wist te verschalken. Heel erg lang kon men echter niet profiteren van de voorsprong, want binnen tien minuten stonden de ploegen alweer op gelijke hoogte. Daarna kreeg Kortsmit nog wel kansen, dat gold ook voor Renaldo van Emmerik, maar het doel van de tegenstander werd niet meer gevonden.

Open duel
In het duel hadden beide ploegen kansen op de overwinning. 'Het was een open duel. We hadden allebei goede mogelijkheden, maar aan het einde zaten wij heel dichtbij de treffer die ons de overwinning zou opleveren. Wij hadden tijdens het duel de volledige winst moeten pakken. Dat gebeurde helaas niet', zegt trainer Richard Koutstaal na het duel.

Blessure Jordy de Winter
De ploeg uit Nissewaard moet het voorlopig stellen zonder aanvaller Jordi de Winter. De speler van SC Botlek bleek zich in het duel drie weken geleden met Poortugaal te hebben geblesseerd en daarbij heeft hij zijn middenvoetsbeentje gebroken wat hem voorlopig aan de kant houdt bij de Spijkenisser derde klasser.

Aanleiding blessure

'Ik had wel last van mijn voet, maar ik kwam in aanraking met de keeper van Poortugaal. Ik heb de wedstrijd nog gewoon uitgespeeld. Ik ben vervolgens later naar het ziekenhuis gegaan en daar bleek mijn middenvoetsbeentje gebroken. Ik zit nu een week in het gips en dan kijken ze opnieuw. Daarna moet ik vermoedelijk nog drie weken in het gips blijven zitten. Ik doe echter nu al heel veel oefeningen. Het zit niet mee in mijn lichaam', meent De Winter vooraf bij het duel

Het gaat goed
De komende weken moet Jordy de Winter dus vanaf de zijlijn bekijken hoe SC Botlek de wedstrijden speelt. Deze week is het gips eraf gegaan en kan hij langzaam aan zijn hersteltraining gaan beginnen. Hij vindt dat zijn ploeg ambitieus speelt. 'Ik heb het enorm naar mijn zin. We hebben nu acht duels weg. We hebben twee nederlagen geleden. Dat is erg zonde. Bij Victoria '04 verliezen we met 5-0. Dan worden alle zwaktes van ons blootgelegd. We moeten nu weer gaan winnen om een beetje bij te blijven, anders wordt het gat wel heel erg groot', meent De Winter, die hoopt in de laatste wedstrijden voor de winterstop weer inzetbaar te zijn voor SC Botlek.

Overige blessures
De Winter is niet de enige afwezige na het duel van afgelopen zaterdag. 'Al na een half uur moest Paul Karsten eraf met een enkel blessure. Dan hebben we ook de blessure nog van Marvin Kreemers en bij Kevin Michilsen is er een blessure met de biceps. Ik weet dus niet of ze inzetbaar zijn komende zaterdag', meent oefenmeester Koutstaal na het duel.

Stand
Door de puntendeling is het verschil met koploper Nieuwenhoorn, dat de eerste periodetitel won nog groter geworden. SC Botlek staat nu samen met Zestienhoven op de tweede plaats met acht punten achterstand op de Hellevoetse ploeg. Zaterdag gaat SC Botlek naar Rozenburg, dat Leonidas dit weekend aan de kant zette.

Opstelling SC Botlek:
Kevin Rijsdijk; Paul Karsten (35 Mike Kortsmit), Dave Leurs, Kenny Lopes Cruz, Earl Starke; Jamal Abdalla (46 Ralf van der Meer), Quincy de Lobel (80 Nick van der Geer), Mick Loendersloot; Louis Salcroup, Juliën Gret en Renaldo van Emmerik.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant