Foto's: Peter de Jong

Bernisse boekt tegen Poortugaal eerste seizoenzege

Sport 288 keer gelezen

Heenvliet- Bernisse zichzelf na zeven nederlagen op rij verblijdt met een 3-2 (2-2) overwinning tegen Poortugaal. Daarmee is de troosteloze nul eraf bij de debutant in de derde klasse D.

'We mochten deze wedstrijd niet verliezen, want dan sta je meteen op negen punten van de naaste concurrent', wees trainer Ronard Venekamp op de concurrenten Poortugaal (6 uit 8), Rijnmond HS en Rhoon (beiden 9 uit 8). 'We hebben ook dik verdiend gewonnen. Door enkele positiewisselingen in de veldbezetting was het even aanpassen, maar daarna pakte het goed uit, werden we beter en waren we ook in de duels scherper dan Poortugaal. Het voordeel was ook dat we nu eens telkens de voorsprong namen. Het was jammer dat we vlak voor rust met de 2-2 tegen een mentale tegenvaller opliepen. Tijdens de rust heb ik gezegd er in het tweede deel weer bovenop te vliegen. Dit is een mooie overwinning voor het zelfvertrouwen en het zal ook niet de laatste zijn.' Berry de Ridder (2 keer) en Niels Molendijk scoorden voor de Bernissers. Bernisse speelt zaterdag de belangrijke staartwedstrijd uit tegen Rhoon.

Bernisse: Marcel Kardux; Michael van der Velde, Erik Hoek, Jean Paul Kers, Bear Kamphorn; Jeroen de Wit; Vincent Schoordijk (75. Alessio Weeda), Marc Althusius, Samet Bulut (60. Yuri Dubois); Berry de Ridder, Niels Molendijk.