De latere winnaar Patrick van Nunen wordt op het parkoers van PRC Delta nog achtervolgd door Wieger van de Schaaf, de IJslander Ingvar Omarsson en Nicky Gieskens.
De latere winnaar Patrick van Nunen wordt op het parkoers van PRC Delta nog achtervolgd door Wieger van de Schaaf, de IJslander Ingvar Omarsson en Nicky Gieskens.

Patrick van Nunen heerst van start tot finish

Sport 567 keer gelezen

Spijkenisse- Patrick van Nunen heeft op het parcours van PRC Delta in Spijkenisse de derde wedstrijd van de regionale veldritcompetitie in de categorie A op zijn naam geschreven. De 24-jarige Barendrechter uit de ploeg van DRC de Mol nam vanaf de start meteen de leiding en liet zich niet meer achterhalen. Patrick van Nunen nam de leiding in het klassement over van zijn afwezige ploeggenoot Nils van Kooij uit Krimpen aan den Lek.

Kasper Schotte passeerde de streep op zijn thuisparcours als tweede, de IJslander Ingvar Omarsson finishte weliswaar als derde, maar reed zonder transponder zodat Jelle van der Marel uit De Lier als derde man op het podium mocht plaatsnemen. 'Ik heb diep moeten gaan, maar ik sta tenminste op het podium', stelde de in Schiedam woonachtige Hellevoeter Kasper Schotte zich tevreden met de tweede plaats. De renner van PRC Delta moest van ver komen, want hij kwam als zesde uit de eerste bocht ver achter zijn voorgangers Patrick van Nunen, Hagenaar Wieger van der Schaaf, Ingvar Omarsson, Hagenaar Nicky Gieskens en de Westlander Jelle van der Marel. 'Ik wilde bij het ingaan van de eerste bocht geen risico nemen waardoor ik positioneel niet goed kwam te zitten. Daar heb ik een beetje spijt van, want ik kwam op de harde ondergrond steeds beter in mijn ritme. Zou de start goed zijn geweest, dan had ik minder hard hoeven te werken om weer vooraan te komen en had ik zelfs kunnen winnen.' Kasper Schotte heeft nu zijn zinnen gezet op het regiokampioenschap van Noord- en Zuid-Holland aankomende zaterdag op het parkoers van RWV De Spartaan in Rijswijk. 'Ik ga voor een podiumplaats en zie dan wel waar ik uitkom. Daarnaast hoop ik in de veldritcompetitie bij de A 's de nodige punten te halen.' De Zuidlander Tony Reijtenbagh (DRC de Mol) legde beslag op de vijfde plaats. 'Ik pak zo hier en daar mijn wedstrijdje mee, maar eigenlijk ben ik er nog niet uit welke sport ik serieus ga bedrijven, want ik vind alle sporten leuk om te doen, zoals ook het boksen.' De 16-jarige Thomas van Bommel (RRC de Pedaalridders) uit Nieuwerkerk aan den IJssel reed op het parkoers, waar zijn vader Adri van Bommel door zijn opa en oud-voorzitter van PRC Delta Joop van Bommel is groot gebracht, naar een verdienstelijke veertiende plaats.

Verrast
Marieke van Witzenburg (Restore Cycling) uit Brielle legde op het fraai geprepareerde parkoers van PRC Delta, dat niet zou misstaan bij een nationale wedstrijd, bij de vrouwen beslag op de tweede plaats. De Rijswijkse Daniëlle Sluijter reed lange tijd aan de leiding, maar halverwege werd de renster van Westland Wil Vooruit voorbij gestoken door Anne Huinen uit Noordwijk. Marieke van Witzenburg, de voormalige inwoonster van Spijkenisse, reed een sterke race, passeerde de moegestreden Danielle Sluijter, maar kwam eigenlijk net een ronde tekort om de gevlogen leidster in de wedstrijd Anne Huinen te achterhalen. 'Ik was al niet fit aan de wedstrijd begonnen en kreeg in de laatste ronde last van mijn borst. Ik ben dik tevreden met de tweede plaats en dat terwijl ik vooraf niet op een podiumplaats had gerekend', aldus Marieke van Witzenburg, die bij Trias in Den Haag achter Laura van der Zwaan ook een tweede plaats bemachtigde. Ton Kleinjan uit Spijkenisse greep in de categorie B op zijn parkoers van PRC Delta met een vierde plaats net naast het podium. Kleinjan zag Bert van der Klooster (DRC de Mol) oppermachtig zegevieren, Peter Rademaker (Dirty Hill) uit Alphen aan den Rijn tweede worden en zijn Rotterdamse ploeggenoot Wout Delwel als derde op het podium plaatsnemen.

Uitslagen Veldritcompetitie categorie A: 1. Patrick van Nunen (Barendrecht), 2. Kasper Schotte (Schiedam), 3. Jelle van der Marel (De Lier), 4. Wieger van der Schaaf (Den Haag), 5. Tony Reijtenbagh (Zuidland). Vrouwen: 1. Anne Huinen (Noordwijk), 2. Marieke van Witzenburg (Brielle), 3. Danielle Sluijter (Rijswijk). Categorie B: 1. Bert van der Klooster (Ridderkerk), 2. Peter Rademaker (Alphen aan den Rijn), 3. Wout Delwel (Rotterdam), 4. Ton Kleinjan (Spijkenisse).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant