Libero Willeke Martens onderschept een aanval van ODI. Foto's: Peter de Jong.

Spivo heeft ook geen meeval tegen ODI

Sport 430 keer gelezen

Spijkenisse- De volleybalsters van Spijkenisse waren dicht bij een overwinning, maar een dubieuze beslissing van de scheidsrechter op matchpoint (24-23) bleek uiteindelijk de mentale doodsteek.

'De tegenstander serveerde de bal uit, gaf ook de scheidsrechter aan, maar hij kwam op zijn beslissing terug waardoor het geen 25-23 en 3-1, maar 24-24 en uiteindelijk 25-27 werd', sprak coach Lennart Mijnans zijn teleurstelling met een bittere bijsmaak uit na de 2-3 (18-25, 25-21, 25-13, 25-17, 7-15) nederlaag. 'We zijn de wedstrijd slecht begonnen, maar na het herstel moesten we de set toch inleveren. Na een goede tweede set hebben wij ODI in het derde deel met 25-13 volledig overklast.' Afmaakster Alicia Mijnans en spelverdeelster Maaike Mars vonden elkaar blindelings. Aanvalster Jennifer Vermaas was eveneens uitstekend op dreef. 'Dit was ongetwijfeld de beste set van het seizoen tot nu toe. We trokken de lijn ook door in de vierde set, tot aan het matchpoint bij 24-23. De mentale klap bij 2-2 was te groot om de finaleset naar ons toe te trekken. Jammer, in plaats van 4 punten houden we slechts 2 punten over.' Spivo zal aanstaande vrijdagavond in De Schildkamp in Asperen de staartwedstrijd in de derde divisie A tegen WHV moeten winnen.

Spivo: Anouk Mijnans, Katja Milisav, Vindarine Leito, Jennifer Vermaas, Romilda Jellema, Alicia Mijnans, Willeke Martens (libero). Maaike Mars, Lisa Verbeek en Daisy Stolk.