Zuidland en Smitshoek hielden elkaar in evenwicht. Foto's: Peter de Jong.
Zuidland en Smitshoek hielden elkaar in evenwicht. Foto's: Peter de Jong.

Zuidland in evenwicht met Smitshoek

Sport 319 keer gelezen

Zuidland- Zuidland is er niet in geslaagd om voorbij het uit de hoofdklasse gedegradeerde Smitshoek te geraken. De Slanders speelden op Groot-Nibbeland met 1-1 (1-0) gelijk tegen de koploper in de zinderende eerste klasse C.

'Smitshoek had als titelfavoriet het meeste balbezit, waar tegenover wij in de reactie speelden', gaf trainer Adri van Tiggelen daarmee de twee verschillende speelwijzen aan. 'Op enkele momentjes na hebben wij vanuit de organisatie nauwelijks iets weggegeven.' Zuidland nam tien minuten voor rust na goed voorbereidend werk van Runell Martis met 1-0 de leiding door Nichy Mendes Fortes. Smitshoek begon meer druk uit te oefenen en dat resulteerde vijf minuten na rust tot de gelijkmaker: 1-1. 'Hoewel we met een klein beetje mazzel het potje zelfs nog uit hadden kunnen halen, ben ik tevreden met het resultaat. Als collectief hebben we het maximale eruit gehaald.' Zuidland, dat de niet geheel fitte John van Tiggelen op de bank hield, bezet de gedeelde vierde plaats op drie punten van de leiders Brielle, Smitshoek en Nieuw-Lekkerland. Zuidland bekert op 27 oktober in Scheveningen tegen de plaatselijke topklasser.

Zuidland: Kevin de Kok; Robert Michilsen, Martijn Terlouw, Frank Molendijk, Roy van Vugt; Stephan Baaij (88. Robin van Buuren), Maurice Wolters, Leon van der Steen; Runell Martis (80. Breuklin Almeida); Nichy Mendes Fortes (65. John Ackon), Murat Gök.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant