Spijkenisse rukt op naar subtop hoofdklasse B

Sport 131 keer gelezen

Vlaardingen- Spijkenisse heeft zich door een 1-2 (1-1) overwinning tegen Deltasport genesteld op de gedeelde vijfde plaats in de hoofdklasse B.

'We mogen qua resultaat niet mopperen', wees trainer Peter Wubben op de 9 punten uit vijf wedstrijden tegen de 3 punten uit hetzelfde aantal ontmoetingen in de vorige competitie. 'De overwinning tegen Deltasport was ook verdiend, maar hoewel we de beste kansen kregen stonden we na een half uur spelen wel met 1-0 achter. Daarna kregen wij onze beste fase.' Spijkenisse boog de 1-0 achterstand door doelpunten van Marvin van der Pluijm (voor rust) en Sergio Axel Dongen (na rust) om in een 1-2 voorsprong. 'We bleven de betere ploeg. Deltasport probeerde met veel lange ballen een opening te forceren, maar hoewel we daar weinig moeite mee hadden, bleef het met het minimale verschil billen knijpen omdat we zelf de goede kansen onbenut lieten.' Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag op het sportpark Jaap Riedijk tegen Haaglandia/Sir Winston. 'Haaglandia heeft een goed voetballende ploeg met sterke aanvallers.'