Afbeelding

Verrassend

Column 140 keer gelezen

Compleet verrast waren ze. Vanaf de Spuikade keken ze over het water naar de Bernisse Molen in Geervliet. De zon scheen precies vanuit de goede invalshoek. Een pláátje. Absoluut één van de mooiste plekjes van Nissewaard. Een ondernemer uit de Haven en een manager van het Havenbedrijf. Ja, ze kenden natuurlijk Voorne-Putten wel, maar dat je op zo'n korte afstand van de Haven zo'n compleet andere wereld hebt, nee, dat beseften ze toch niet ten volle. Sinds die avond wel.

We hadden een meeting met verschillende ondernemers en bestuurders. Gastheer Sander de Smit weet wat hospitality inhoudt. Aan de wand bij de bar een prachtige wandschildering van vroegere tijden: het Hof van Putten uit 1749. Gezellige bar met sfeervolle muziek. De amuse werd geserveerd op karakteristiek leisteen. Compleet met aperitief. Subtiel bruisend. Dat dan weer wel. Een combinatie om de smaakpapillen een boost te geven. Het was Bottega uit Italië. Voor sommigen een veredelde vorm van champagne. Even hadden we niet door dat we te gast waren in het vroegere verdedigingsbolwerk van deze regio. Het ijs was al gebroken voor de meeting begon.

Eigenaar Rein van den Wijngaard ging ons vóór, de trap op. Wat een prachtige molen! Compleet met bijzondere vergaderruimte. Ter hoogte van de maalzolder genoten we buiten van het prachtige uitzicht over de regio.

In het restaurant bewonderden we het glas in lood met daarop de verschillende wapens van de voormalige gemeenten. Natuurlijk blijf ik die van Zuidland het mooist vinden. Vergeef me. Bij het voorgerecht dronken we Vionier van Domaine de Castelnau, afkomstig uit de uitloop van de Lanquedoc. En bij het hoofdgerecht kregen we een glaasje van Schäfer-Fröhlich, waarbij de schilletjes niet meegaan 'op het hout'. Resultaat: een boeketvolle zachtaardige witte wijn die hoog op smaak is en alle mineralen toont die je maar kunt bedenken. Op deze manier vergaderen is geen straf. Onze vergadertijgers waren 'verkocht'. We waren het er gezamenlijk over eens: al het mooie van Nissewaard mag nog meer gepromoot worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant