Afbeelding

Verdachte cocaïnesmokkel na achtervolging aangehouden

Politie 55 keer gelezen

Het HARCteam Rotterdam, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en Fiod heeft de afgelopen week na een wilde achtervolging een man aangehouden die verdacht wordt van de betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. De man werd met twee anderen betrapt op een haventerrein in de buurt van containers waar eerder bijna 450 kilo cocaïne was gevonden.

De cocaïne werd vorig weekeinde ontdekt door de Douane en zat in drie containers: twee met blikjes tonijn uit Ecuador en één met balsahout uit Bolivia.

Het HARCteram vermoedde dat de drugs op het terrein uit de containers zou worden gehaald, en postte in de buurt. In de nacht van maandag op dinsdag werden inderdaad insluipers op het terrein ontdekt. Die gingen er vervolgens vandoor in een auto in de richting van Hoogvliet. Daar werd de auto klemgereden en kon één man, een 38-jarige man uit Nieuwegein aangehouden worden. De andere twee wisten te ontkomen. De auto bleek voorzien van valse kentekenplaten en in de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen.

De drugs, met een waarde van minstens 15 miljoen euro, zijn vorig weekeinde al vernietigd. De Nieuwegeiner is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen langer vastgezet. Het onderzoek naar andere betrokkenen bij de smokkel wordt voortgezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant