Het Blankenburgtracé. Afb. RWS.
Het Blankenburgtracé. Afb. RWS.

Twee informatieavonden ontwerptracébesluit Blankenburgverbinding

Verkeer 213 keer gelezen

Regio - Rijkswaterstaat en de regionale partijen organiseren op 7 en 13 oktober informatiebijeenkomsten over het ontwerptracébesluit en de milieueffectrapportage (MER) voor de toekomstige Blankenburgverbinding.

Bewoners en andere belanghebbenden in Rotterdam, Vlaardingen en omgeving krijgen informatie over de aanleg van de Blankenburgverbinding en de besluitvorming hierover. Ook is er informatie over het kwaliteitsprogramma waarin de extra inpassingswensen voor de verbinding vanuit de regio zijn uitgewerkt.

Waar en wanneer vinden de informatieavonden plaats?

1.       Rozenburg, woensdag 7 oktober 2015

Locatie: Stadswinkel Rozenburg, Jan van Goyenstraat 1

Tijd: 15.30 – 21.30 uur

2.       Vlaardingen, dinsdag 13 oktober 2015

Locatie: Deltahotel Vlaardingen, Maasboulevard 15

Tijd: 15.30 – 21.30 uur

Programma informatiebijeenkomsten
De bijeenkomsten hebben het karakter van een informatiemarkt. Iedereen kan op elk moment tussen 15.30  en 21.30 uur binnenlopen. Op de informatiebijeenkomsten zijn deskundigen van Rijkswaterstaat en de regionale overheden aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Mogelijkheid tot indienen van zienswijze
Gedurende de informatiemarkt is een notulist aanwezig om mondelinge zienswijzen op het ontwerptracébesluit en de milieueffectrapportage te noteren. 

Blankenburgverbinding
De bereikbaarheid van de Rotterdamse regio is van economisch zeer groot belang. Eén van de oplossingen om de bereikbaarheid te verbeteren is de aanleg van de Blankenburgverbinding. Deze nieuwe weg verbindt de A15 en de A20 ten westen van Rotterdam.

Ontwerptracébesluit ter inzage
De minister van Infrastructuur en Milieu heeft vorige week het ontwerptracébesluit  Blankenburgverbinding vastgesteld. Van 2 oktober tot en met 12 november ligt het ontwerptracébesluit samen met het milieueffectrapport ter inzage en kunnen zienswijzen worden ingebracht. Dat kan bij voorkeur digitaal via www.platformparticipatie.nl/blankenburgverbinding, schriftelijk naar ministerie van Infrastructuur en Milieu t.a.v. directie Participatie, postbus 30316, 2500 GH Den Haag o.v.v. Blankenburgverbinding, of mondeling bij de notulist tijdens één van de informatiebijeenkomsten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant