Bert van der Lijn stopt om gezondheidsredenen bij Abbenbroek. Fotografie: Peter de Jong
Bert van der Lijn stopt om gezondheidsredenen bij Abbenbroek. Fotografie: Peter de Jong

Abbenbroek beleeft een vreemde zondagmiddag

Sport 139 keer gelezen

Abbenbroek – Het moet normaal gesproken over voetbal gaan op zondagmiddag op een voetbalveld. Over hoe de wedstrijd werd gewonnen of hoe men in negentig minuten ten onder is gegaan. Op Abenello, zoals het sportpark van Abbenbroek in de volksmond wordt genoemd, ging het niet om de sport. De vierde wedstrijd in de nog jonge competitie ging om een afscheid, die van trainer Bert van der Lijn.

Niet vanwege slechte resultaten vertrekt Van der Lijn, maar vanwege gezondheidsredenen moet de oefenmeester, die zeven jaar geleden al een klein hartinfarct kreeg, afscheid nemen als trainer. 'Afgelopen maandag kreeg ik het te horen. Een onderzoek naar aanleiding van mijn eerdere hartproblemen. Ik wist dat er een catheterisatie aan zat te komen. Ik ben de laatste tijd nogal eens duizelig en bij een voetbaltoernooi bij Vlotbrug ben ik onlangs flauw gevallen. Alle onderzoeken die volgden daar kwam eigenlijk niets bijzonders uit. Dus ging men verder zoeken', is de eerste reactie van Bert van der Lijn voor aanvang van zijn laatste duel als trainer.

Kransslagader vernauwd
Dat Bert van der Lijn, die volgend jaar 50 jaar wordt, werd voor zijn gezondheid al in de gaten gehouden. 'Zeven jaar geleden heb ik een klein hartinfarct gehad. Sinds die tijd wordt ik in de gaten gehouden. Ik had nooit pijn op de borst. Bij de Catheterisatie kwam naar boven dat mijn linker kransslagader een vernauwing had. Dat zou toen zijn verholpen, maar bij de laatste onderzoeken kwam naar boven dat het juist is verergerd. Ze zeiden dat het geen spoed was, maar dat het wel binnenkort noodzakelijk is dat ik wordt geopereerd', meent de oefenmeester. 'Het gaat allemaal in Breda plaatsvinden binnen vier weken. Dan besluiten ze wat ze gaan doen, maar mijn arts hier heeft het advies gegeven om een by-pass operatie te doen. Gezien mijn leeftijd zou dotteren alleen niet voldoende zijn', vervolgt Bert van der lijn zijn verhaal over het noodzakelijk stoppen bij Abbenbroek.

Geschokken
Bij het stellen van de diagnose van Bert van der Lijn was het schrikken. Ook het idee dat er een by-pass operatie gaat komen schrikt hem af. 'Ik ben er nog enorm van geschrokken. Het is ook het idee dat je borstbeen van onder tot boven open gaat. Er zit ook een vrij lange revalidatie aan vast. Deze maand voor mijn operatie heb ik het advies gekregen mij niet al te druk te maken. Daarom stop ik vandaag ook als trainer', vervolgt Bert van der Lijn voor het duel met DHZ.

Stoppen al gepland
De Hellevoetse oefenmeester stopt nu eerder dan de bedoeling was, noodgedwongen als trainer bij Abbenbroek. Het stoppen van zijn trainersloopbaan stond echter al eind van dit seizoen gepland. 'Het was mijn bedoeling om na dit jaar als ik vijftig ben te stoppen. Veel jonge trainers komen niet aan de bak en daar wilde ik plaats voor maken. Het is betreurenswaardig dat het op deze manier gebeurd', zegt Van der Lijn als collegiaal gebaar naar jongere trainers.

Wedstrijd
Van ondergeschikt belang was zondag het duel dat Abbenbroek speelde met DHZ. De derde klasser uit Nissewaard kon zijn eerste punten van het seizoen behalen en deed dit door een 3-0 zege. De treffers waren van Mark Bubberman, Roy Verwijs en Jordy de Looze. Het duel lag bijna een uur stil door een blessure van de scheidsrechter die moest worden vervangen. Na afloop waren er lovende woorden van Hans Brinkman over Bert van der Lijn. Ontving hij een cadeau en ging hij met de selectie uit eten. Deze week presenteert Abbenbroek mogelijk de opvolger van Bert van der Lijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant