Afbeelding

Murat Gök bezorgt Zuidland op valreep de overwinning

Sport 111 keer gelezen

Kloetinge- Murat Gök ontpopte zich tegen Kloetinge als matchwinnaar door Zuidland in de extra tijd met een fraaie goal de overwinning te bezorgen: 0-1 (0-0). Door dit resultaat zijn de Zuidlanders in de eerste klasse C de puntenmorsende koploper SHO tot op één punt genaderd.

'Het was geen beste wedstrijd van onze kant, maar waar we de punten in de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland hebben weggegeven, daar hebben we deze nu een keer gepikt', erkende trainer Adri van Tiggelen de winst met de volle bak punten uit een matige wedstrijd. 'Kloetinge heeft een goed voetballende ploeg en had ook zijn momenten. Kevin (de Kok, DR) moest een paar keer vol aan de bak om een score te voorkomen.' Zuidland trad in een wat ander systeem aan met Robert van Buuren, John Ackon en Robert Michilsen in de basis. Zo bleven door onder anderen lichte blessures Nichy Mendes Fortes, John van Tiggelen, Runell Martis en Stefan Baaij aan de kant. 'Je moet dan iets anders gaan spelen, maar je merkt dat het niet goed wordt uitgewerkt. Met Stefan Baaij voor John Ackon keerde de controle op het middenveld iets terug. Kloetinge was genoodzaakt de lange bal te spelen, waar wij doorgaans wel raad mee weten', aldus Adri van Tiggelen. Goudhaantje Murat Gök schoot in de extra tijd uit een pass van Breuklin Almeida de winnende treffer binnen: 0-1. Zuidland speelt aanstaande zaterdag op Groot Nibbeland de regiotopper tegen medepromovendus Oude Maas.

Zuidland: Kevin de Kok; Bastiaan Monster (70. Martijn Terlouw), Mark Snijder, Frank Molendijk, Roy van Vugt; Maurice Wolters; Robert Michilsen, Leon van der Steen, Robin van Buuren (70. Breuklin Almeida); Murat Gök, John Ackon (46. Stefan Baaij).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant