De pony's stonden in een dikke laag natte mest.
De pony's stonden in een dikke laag natte mest.

Dierenpolitie neemt pony's in beslag

Actueel 77 keer gelezen

Simonshaven -  De dierenpolitie was al geruime tijd bezig de leefomgeving van enkele pony's in Simonshaven te verbeteren.  Dat gebeurde met behulp van bestuursdwang omdat strafrecht geen mogelijkheden bood. De eigenaar toonde iedere keer verbetering aan, maar helaas bleek vandaag dat het weer helemaal fout was.

De dierenpolitie reed vandaag langs de plek waar de  pony's gehouden werden en zij schrokken van de omstandigheden waarin de pony's nu  eefden. In het gedeelte waar de pony's in stonden, lag een dikke laag natte mest en zij hadden geen voedsel/ruw voer tot hun beschikking. Een droge ligplek was er niet aanwezig. Tevens werd er op het terrein een erg mager konijn met enorme lange nagels aangetroffen. Dit konijn had ook geen water en voedsel tot zijn beschikking.

Daar er dus sprake was van een terugval, werd besloten de Officier van Justitie in te schakelen, die toestemming gaf tot inbeslagname van de pony's en het konijn.

De dieren zijn opgehaald door een zogeheten geheime opslaghouder, waar zij zullen verblijven totdat de zaak is ingelezen door de Officier van Justitie. Daarna zal de Officier de beslissing maken of de pony's terug mogen met bepaalde voorwaarden of dat deze pony's herplaatst zullen worden. De eigenaar was aanwezig bij de inbeslagname en deze gaf toe dat de pony's er niet goed bij stonden. Er wordt proces verbaal opgemaakt tegen de eigenaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant