Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Frank Molendijk gaat met Zuidland voor linker rijtje

Sport 375 keer gelezen

Zuidland- Zuidland is het seizoen in de eerste klasse B uitstekend begonnen. Na de onnodige uitglijder op eigen veld tegen Nieuw-Lekkerland (2-3) herstelde de formatie van trainer Adri van Tiggelen zich met een 0-3 overwinning in Dinteloord tegen Prinsenland, waarna het op Groot Nibbeland met 3-2 (3-1) zegevierde over Rijsoord.

'We zijn met 6 uit drie goed begonnen, maar eigenlijk hadden we gewoon 9 punten moeten hebben', wees Frank Molendijk op de wedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland waarin zijn ploeg een 2-0 voorsprong in het laatste kwartier als sneeuw voor de zon zag verdwijnen in een 2-3 nederlaag. 'We hebben achteraf eigenlijk vrij gemakkelijk van Rijsoord gewonnen, maar met een 3-2 stand bleef het billen knijpen. De tegendoelpunten vlak voor- en vlak na rust (beiden van Zepp Jacobs, DR) vielen op een psychologisch rot moment. Bij de eerste tegengoal wisten we dat Rijsoord zou komen en bij de "zure" 3-2 vlak na rust sloop de angst in de ploeg, werden de ballen lukraak weggeschoten in plaats van de rust te bewaren en gebruik te maken van onze snelle mensen aan de zijkanten. De druk op ons doel was best groot, maar we hebben niet één uitgespeelde kans weggegeven. We verzuimden de vele kansen in de counter af te maken. Wordt het 4-2, dan speel je zo 'n wedstrijd een stuk gemakkelijker uit. Het elftal van twee jaar geleden zou dit soort wedstrijden bij tegenslag hebben verloren, nu bleven we als collectief knokken, gaven we nauwelijks iets weg en dat is de winst van twee jaar eerste klasse ervaring.' Frank Molendijk, die via de jeugdliefdes OVV, Nieuwenhoorn en Spijkenisse (B1 en A1), de "bank" bij Spijkenisse onder Adrie Poldervaart en OVV neerstreek op Groot Nibbeland bij Zuidland, gaf aanvankelijk te kennen voor handhaving te gaan, maar de doelstelling voor zichzelf inmiddels heeft bijgesteld met een plaats in het linkerrijtje. 'Vooraf aan de competitie teken je voor zo 'n start, maar ik durf te beweren dat we de eerste klasse kwalitatief aankunnen. Nogmaals een plaats bij de eerste zeven is wat mij betreft niet ondenkbaar.'

Aanvoerder
De 24-jarige Oostvoornaar is aan zijn vierde seizoen begonnen bij de Zuidlanders. Trainer Adri van Tiggelen bombardeerde de centrumverdediger meteen tot aanvoerder en die band heeft Molendijk kennelijk het nodige zelfvertrouwen gegeven. 'Ik probeer het team van achteruit aan te sturen', gaat de procesoperator bij ExxonMobil in Rotterdam, die met twee kampioenschappen zijn finest moments bij Zuidland mocht meebeleven, verder. 'Als we dit jaar in het eerste rijtje eindigen beschouw ik dat als het hoogtepunt van mijn voetbalcarrière. We speelden in het seizoen 2013/'14 best goed, maar desondanks zijn we in de degradatiecompetitie op een ongelukkige manier naar de tweede klasse gedegradeerd. We hadden met Jeffrey Duijnstee als topscorer een uitstekende spits, maar vlogen er toch uit. Een spits als Jeffrey (nu Brielle, DR) had ik er nog graag bij gehad.' "Voetbal" is voor Frank Molendijk, die zijn sport van huis uit met de paplepel kreeg ingegoten, als eten en drinken. 'Ik probeer zoveel mogelijk te ruilen met mijn collega 's waardoor ik normaal kan trainen en voetballen.'

Droomstart
Zuidland schoot in de confrontatie met Rijsoord, de club van Gijs Zwaan, goed uit de startblokken, want na zes minuten spelen was het na een vloeiende aanval al raak door Runell Martis, die een door doelman Michael Bekkers slecht verwerkte voorzet van Bastiaan Monster in het doel schoot: 1-0. Nadat Kevin de Kok een schot van Desley de Wolf onschadelijk had gemaakt, kopte de hoog opspringende Frank Molendijk een hoekschop van Murat Gök op het halfuur steenhard tegen het garen: 2-0. Kevin de Kok behoedde zijn team vervolgens voor een tegentreffer door een vrije trap van Michael van Gool uit de kruising te tikken. Leon van den Heerik ging vijf minuten volledig in de fout waarop Nichy Mendes Fortes de vrije doortocht kreeg en alleen voor Bekkers geen fout maakte: 3-0. De Zuidlanders, die als team met, en voor elkaar de strijd aanbonden, kregen op slag van rust toch een tegenvaller te verwerken door Zepp Jacobs, die op het randje van buitenspel een pass van Ibrahim El Koubai eerst de paal ramde, maar in de rebound geen fout maakte: 3-1. De wedstrijd werd vlak na rust vervolgens weer open gebroken door dezelfde Zepp Jacobs: 3-2. De Slanders voelden de bui al hangen, maar ondanks de druk hield de verdediging zich vrij gemakkelijk staande, en verzuimde het zelf met diverse kansen de wedstrijd vroegtijdig in het slot te werpen. 'Nu bleef het billen knijpen, maar zijn de punten binnen. Vooraf tekende ik voor zo 'n competitiestart, maar achteraf hadden we eigenlijk met 9 uit drie bovenaan moeten staan', aldus Frank Molendijk. Zuidland speelt aanstaande zaterdag in Zeeland tegen Kloetinge.

Zuidland: Kevin de Kok; Bastiaan Monster (55. Mark Snijder), Maurice Wolters, Frank Molendijk, Roy van Vugt; Stefan Baaij (62. Robin van Buuren); Nichy Mendes Fortes, Leon van der Steen; Runell Martis (53. Robert Michilsen), John van Tiggelen, Murat Gök.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant